Συγκίνηση για την αυτοθυσία του Γάλλου αστυνομικού- Τα ευρήματα της αντιτρομοκρατικής

«Έσωσε ζωές και τίμησε το σώμα και τη χώρα μας.Η χώρα δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ηρωισμό και τη θυσία του», δήλωσε  ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά την είδηση του θανάτου του 45χρονου γάλλου αστυνομικού Αρνό Μπελτράμ, που με την πράξη του να πάρει τη θέση της γυναίκας ομήρου στο σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ έχει συγκινήσει τη γαλλική κοινωνία. Ο αντισυνταγματάρχης της Εθνικής Χωροφυλακής της Γαλλίας, τραυματίστηκε σοβαρά, λίγο πριν από την είσοδο των ειδικών δυνάμεων, που εξουδετέρωσαν τον δράστη.
Προφητική χαρακτηρίζεται η φωτογραφία του 2017, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Depeche du Midi», από άσκηση « μαζικής τρομοκρατικής επίθεσης», στην οποία απαθανατίστηκε ο Αρνό Μπελτράμ.
Όπως αποκάλυψε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολάν, «ο αντισυνταγματάρχης πήρε τη θέση των ομήρων μετά από διαπραγματεύσεις με το δράστη. Είχε αφήσει το τηλέφωνό του ανοικτό στο τραπέζι και όταν ακούσαμε τους πυροβολισμούς οι ειδικές δυνάμεις επενέβησαν και εξόντωσαν το δράστη.

«Ο τρόμος επανέρχεται, μετά από 6 μήνες νηνεμίας», είναι ο τίτλος και το μήνυμα των περισσότερων γαλλικών εφημερίδων την επόμενη της επίθεσης που άφησε τέσσερις νεκρούς, μεταξύ αυτών και ο δράστης.
Αναπάντητα ερωτηματικά για τον δράστη
Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς και πότε ο 26χρονος δράστης μαροκινής καταγωγής Ραντουάν Λακντίμ, γνωστός για μικροπαραβάσεις και διακίνηση ναρκωτικών, αποφάσισε να προβεί σε ακραίες πράξεις, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους πριν εξουδετερωθεί τελικά και ίδιος από τα πυρά των ειδικών δυνάμεων που πραγματοποίησαν έφοδο στο σουπερμάρκετ.
Η τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό κράτος ανέλαβε στο μεταξύ την ευθύνη της ενέργειας.
Σημειώνεται ότι σήμερα τέθηκε υπό κράτηση ένας 17χρονος, φίλος του δράστη, ενώ την Παρασκευή συνελήφθη και μία γυναίκα, η οποία φέρεται να ήταν η σύντροφος του Λακντίμ.
Τα ευρήματα
«Η έρευνα στην κατοικία του 26χρονου δράστη οδήγησε στην ανακάλυψη σημειωμάτων που παραπέμπουν στο Ισλαμικό Κράτος» αναφέρουν δικαστικές πηγές, οι οποίες προσθέτουν ότι εντοπίστηκε και υλικό ψηφιακής υποστήριξης.
Μεταξύ των ευρημάτων ξεχωρίζει μία χειρόγραφη διαθήκη του Ραντουάν Λακντίμ, στην οποία δήλωνε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.
Το χρονικό
Αρχικά, ο Ρεντουάν Λακντίμ, μαροκινής καταγωγής, έκλεψε ένα αυτοκίνητο στην πόλη Καρκασόν, σκοτώνοντας έναν επιβάτη και τραυματίζοντας τον οδηγό.
Στη συνέχεια, τραυμάτισε στον ώμο έναν αστυνομικό των CRS, ενώ σκότωσε άλλους τρεις ανθρώπους κατά την ομηρεία στο σουπερμάρκετ στην Τρεμπ.
Ο ίδιος έπεσε νεκρός, έπειτα από επιχείρηση ανδρών των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας.
Σχετική είδηση: Tέσσερις οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία (video)

Σχετική είδηση: Γαλλία:Ομηρία σε σούπερ μάρκετ-4 νεκροί,ο ένας είναι ο δράστης (video)

  • Αρνό Μπελτράμ
  • γάλλος αστυνομικός
  • όμηροι
  • σουπερμαρκετ
  • Τρεμπ
  • Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...