Μαζική πορεία μνήμης και τιμής στον αντιδικτατορικό αγώνα

Χιλιάδες κόσμου τίμησαν την επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο ⦁ Με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κορυφώθηκε ο εορτασμός ⦁ Έντονη η παρουσία της αστυνομίας ⦁ Επιχειρήσεις και συλλήψεις στα Εξάρχεια. Με παλμό και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, που ξεκίνησε περίπου στις 4.30 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 7:30 το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχαν περίπου 18.000 άνθρωποι. Ωστόσο, εκτιμάται ότι ο κόσμος ξεπέρασε τις 25.000, τιμώντας έτσι την αιματηρή εξέγερση της 17ης Νοεμβρίου του 1973.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI 
Η πορεία πραγματοποιήθηκε με αυξημένη αστυνομική παρουσία σε όλους τους δρόμους από τους οποίους περνούσαν τα μπλοκ των διαδηλωτών. Σύμφωνα με την αστυνομία, στους δρόμους βρίσκονταν 5.000 αστυνομικοί, ενώ από αέρος πετούσαν drones και ελικόπτερο της αστυνομίας.Υπενθυμίζεται ότι στην πορεία καλούσαν φοιτητικοί σύλλογοι, κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, σωματεία εργαζομένων και δομές αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και καταφέρονταν ενάντια στην κυβέρνηση μετά την έντονη την αστυνομοκρατία και τις επεμβάσεις της αστυνομίας σε πανεπιστήμια και καταλήψεις.
ΕΦ.ΣΥΝ. / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ
Η ξεχωριστή πορεία που πραγματοποίησαν τα μέλη της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, άρχισε λίγο μετά τις 15.00 και ολοκληρώθηκε γύρω στις 5 μ.μ..
Τα μέλη της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
 Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν στη μία το μεσημέρι, ενώ από τον χώρο πέρασαν άνθρωποι όλων των ηλικιών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η προσέλευση ήταν αυξημένη όπως και τις προηγούμενες δύο μέρες κατά τις οποίες εκπρόσωποι των κομμάτων και φορείς κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη των θυμάτων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στην πορεία συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του κόμματος, παρουσία στελεχών του κόμματος και με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος και πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

 

Έκλεισε προσωρινά το κέντρο

Λόγω της πορείας το κέντρο της Αθήνας έκλεισε προσωρινά, ενώ ανάλογα με τις συνθήκες, υπήρξαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους οδικούς άξονες Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.
Επίσης, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. κλειστοί ήταν οι σταθμοί του μετρό «Μέγαρο Μουσικής» από στις 15.00, «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» από τις 16.30. Μετά το τέλος της πορείας, άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...