«Η απιστία κατά του Δημοσίου, αποδεικνύεται μέσα από τις υπουργικές αποφάσεις που υπέγραψαν Αδωνις, Λοβέρδος, Αβραμόπουλος»

«Το σκάνδαλο Νοβάρτις, είναι ένα από τους τρεις λόγους που χρεοκόπησε η χώρα», δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, στο Κontra Channel.
Και συνέχισε: Η χώρα χρεοκόπησε γιατί ξοδέψαμε περίπου 150 δισ. ευρώ για εξοπλισμούς, περίπου 100 δισ. ευρώ στα Δημόσια Έργα με εκείνες τις απερίγραπτες τιμές ΑΤΟΕ, που είχε φτιάξει ο Λαλιώτης και ένα πράγμα που έκανε στην πιάτσα 5 ευρώ το κράτος το πλήρωνε 200 και ο τρίτος λόγος είναι γιατί περίπου 85 δισ. ευρώ δώσαμε παραπάνω σε υπετιμολογήσεις υλικών, φαρμάκων και αντιδραστηρίων από το 1993 μέχρι το 2010, περίπου.


Το ξεκίνημα της «μεγάλης ληστείας» έγινε το 1997 επί Σημίτη, όταν ξεκίνησε μια σειρά από φόρους υπέρ τρίτων που έμπαιναν στην τιμή του φαρμάκου και ήταν για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τον ΕΟΦ κλπ. Δεν φτήνυναν τα φάρμακα τότε, απλά πριμοδοτήθηκαν οι φαρμακευτικές με ένα 20% παραπάνω με το οποίο άρχισαν, πολύ περισσότερο από ότι πριν, να διαχέουν, να εκμαυλίζουν, να μιζώνουν, όλο το σύστημα από την κορυφή έως τα νύχια, προκειμένου να πετύχουν αύξηση των πωλήσεων και αύξηση των κερδών τους. Είναι ο απόλυτος παραλογισμός στην Ελλάδα να φτάνουμε να δίνουμε, το 2008 και το 2009, δημόσια δαπάνη 8.600.000.000 ευρώ. Δηλαδή, ένα ποσοστό πάνω από το 3% του ΑΕΠ μας, εκείνη την περίοδο που ήταν υψηλό το τότε το ΑΕΠ, δεν είχαμε χάσει το 25% με τα μνημόνια, όταν την ίδια στιγμή οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες έδιναν 1% ή 1,2% του ΑΕΠ τους, για φαρμακευτική δαπάνη. Τόσο «αρρωστάρηδες» είμασταν οι Έλληνες και θέλαμε τόσα φάρμακα;
Αυτό, λοιπόν, δεν γίνεται επειδή υπάρχει ένας διεφθαρμένος αγροτικός γιατρός στην «πάνω κωλοπετινίτσα», ούτε γιατί υπάρχει, μόνο, ένας διεφθαρμένος πανεπιστημιακός. Από το 1995 μέχρι το 2015, κυβέρνησαν τη χώρα κόμματα στα οποία γίνονταν αυτά.
Στον Πίνακα 1, όταν δείχνει η καμπύλη ανεβασμένη, η κυβέρνηση, μέσα από μια σειρά νόμων και υπουργικών αποφάσεων, εξασφάλισε το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ο ανώτερος διοικητικός μηχανισμός, το θεσμικό πλαίσιο για να μπορέσουν να κερδοφορήσουν και να κερδοσκοπήσουν οι φαρμακευτικές, μιζώνοντας και ένα μεγάλο κομμάτι του υγειονομικού δυναμικού. Δεν κλέβει ο γιατρός από μοναχός του, επιτρέπει ο πολιτικός με τις πολιτικές αποφάσεις, στην φαρμακευτική, να τον μιζώνει.
«Μαέστρος», σ΄αυτή την ιστορία, των πολιτικών αποφάσεων, επί Αβραμόπουλου, είναι η Νοβάρτις. Η Νοβάρτις, η οποία γιγαντώνεται και κερδοφορεί πάρα πολύ μέσα από δύο δουλειές: Η μία είναι ο μοριακός έλεγχος του αίματος, όπου σε μια χρονιά «έφαγε» 200 εκατ. ευρώ – στην Ελλάδα πληρώναμε το τεστ 80 ευρώ, όταν στην Ευρώπη το πλήρωναν 8, 9 και 10 ευρώ -, και η δεύτερη δουλειά με τα εμβόλια της γρίπης, άλλα 200 εκατ. ευρώ. Έτσι δυνάμωσε η Νοβάρτις.
Όλα αυτά τα στοιχεία σύν άλλο ένα τεράστιο πάρτυ με το ΚΕΕΛΠΝΟ, με καμιά 15ρια σκάνδαλα μέσα, αποδεδειγμένα με στοιχεία, έχουν πάει στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη! Όλο το πόρισμα της Προανακριτικής με τα στοιχεία του και ότι το συνοδεύει, διαβιβάστηκαν στους Εισαγγελείς οι οποίοι ερευνούσαν και ερευνούν και θα ερευνούν για αρκετό καιρό ακόμη, γιατί δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα στη ΝΔ, τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.
Δεν καταδικάζει η Βουλή, η Δικαιοσύνη καταδικάζει, δεν βάζει κανέναν στη φυλακή η Βουλή.
Στον Πίνακα 1 και πάλι, όταν η καμπύλη δείχνει κατεβασμένη, πέφτει η δαπάνη μέσα από τις εντολές των δανειστών και το «τσεκούρι» μπήκε το 2010 με τα πρώτα μνημόνια και όχι γιατί ξαφνικά η ΝΔ έγινε «ηθική» και ήθελε να ελέγξει τη φαρμακευτική δαπάνη.
Το σκανδαλώδες στην υπόθεση ήταν ότι, ενώ όλες οι άλλες εταιρείες έχαναν πάρα πολύ από το ποσό το οποίο κέρδιζαν πριν, η Νοβάρτις έχανε ελάχιστα. Όταν από το 2010 μέχρι το 2015, όλες οι υπόλοιπες φαρμακευτικές είχαν πτώση 10% -15% ετήσια, η Νοβάρτις έχανε … 2% έως 3%!
Γι’ αυτό είχε βγει ο Φρουζής, στα έγγραφα που έστελνε το FBI, Kαι έλεγε ότι «εμείς είμαστε οι καλύτεροι γιατί προφυλάξαμε από την πτώση των κερδών την εταιρεία μας»!
Ο Γεωργιάδης, ο Λοβέρδος, ο Αβραμόπουλος, κουνιούνται γιατί δυστυχώς έγιναν δύο φορές εκλογές το 2015. Η απιστία κατά του Δημοσίου, δεν είναι προφανής, είναι ολοφάνερη αποδεικνύεται και στοιχειοθετείται μέσα από τις υπουργικές αποφάσεις που υπέγραψαν.
Γι’ αυτό γύρισαν οι φάκελλοι στην Ελληνική Δικαιοσύνη, γιατί μόνο το ξέπλυμα δεν παραγράφεται, όσες φορές και αν γίνουν εκλογές.
Επίσης, ο Αγγελής με την Τουλουπάκη μαλώνουν, για  έναν φάκελο που αφορά πολιτικό πρόσωπο και τον έστειλαν οι Αμερικάνοι.
Εμένα, που τα ξέρω όλα αυτά και μπορώ να τα στηρίξω, να τα αποδέιξω και να τα πω με πολύ απλά λόγια, θέλουν να με εξαιρέσουν από την Προανακριτική για να μην ζοριστεί ο Φρουζής, του οποίου ασκήθηκε δίωξη μετά από την εύρεση ενός λογαριασμού με 40 εκατ. ευρώ και ο οποίος ήταν «τροφοδότης – λογαριασμός» και ενάμιση χρόνο η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν τον έχει καλέσει.
Δεν θα απολογούμαι εγώ για την Δικαιοσύνη.Ακολουθεί βίντεο 
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...