Κορονοϊός: Στην Αθήνα οι δύο Έλληνες από τη Γουχάν - Σε καραντίνα για 14 μέρες στο «Σωτηρία»

Οι δύο Έλληνες που βρίσκονταν στη Γουχάν, εκεί όπου εκδηλώθηκε ο φονικός κορονοϊός, κατέφτασαν με στρατιωτικό αεροπλάνο στην Αθήνα μέσω της Ρώμης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Υγείας, οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν μαζί με Βρετανούς και άλλους πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο, από την πόλη Ουχάν της επαρχίας Χουμπέι.


Έφτασαν στο Λονδίνο και στη συνέχεια οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν σε στρατιωτικό αεροπλάνο, με προορισμό τη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη.

Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο. Επιβιβάστηκαν σε ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό και προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Τα δυο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου θα μπουν σε καραντίνα για παρακολούθηση, ωστόσο δεν θα μπουν στους ειδικούς θαλάμους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο ταξιδιώτες έχουν υποβληθεί στις εξετάσεις που επιβάλουν τα πρωτόκολλα και έχουν βρεθεί αρνητικοί στον κορονοϊό.

Το νοσοκομείο «Σωτηρία» είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό, όπου τα πληρώματα των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ οι Υγειονομικές Περιφέρειες έχουν επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές

    «Παρότι οι δύο Έλληνες πολίτες δεν παρουσιάζουν καμία συμπτωματολογία, μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου 'Αμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής, και θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες» αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Υγείας ενώ ακόμη ευχαριστεί όλο το προσωπικό που συμμετείχε και βοήθησε στον επαναπατρισμό των δύο συμπατριωτών μας.

Τα συμπτώματα του ιού - Τι πρέπει να προσέξουμε

Σύμφωνα με το CDC, ένα άτομο μπορεί να κινδυνεύει εάν έχει:

Πυρετό και συμπτώματα όπως βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή, μετά από ταξίδι στη Γουχάν ή σε στενή επαφή με κάποιον που ήταν άρρωστος και είναι υπό έρευνα για τον ιό τις τελευταίες δύο εβδομάδες ή που έχει επιβεβαιωθεί ότι έχει τον ιό.

Το CDC χαρακτήρισε την «στενή επαφή» τα δύο μέτρα μέσα στο δωμάτιο μαζί με άτομο που πάσχει από τον κορονοϊό.

Ο οργανισμός είπε ότι εάν έχετε ταξιδέψει πρόσφατα στη Γουχάν και αισθανθείτε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να «αναζητήσετε αμέσως ιατρική περίθαλψη», να καλέσετε τον γιατρό σας για τα συμπτώματά σας και να αποφύγετε την επαφή με άλλους ανθρώπους.
Ποιος κινδυνεύει περισσότερο;

Οι κορονοϊοί όπως το 2019-nCoV είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι για άτομα που έχουν ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι.

Τα κατοικίδια ζώα κινδυνεύουν επίσης να μολυνθούν από κοροναϊούς, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες ή ακόμη και θάνατο.

Ο ιός εντοπίστηκε σε αγορά που πωλούσε ζώα και η κινεζική κυβέρνηση την έκλεισε την 1η Ιανουαρίου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κορονοϊός: Άσκηση ετοιμότητας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

Κορονοϊός: Έτοιμο και το δεύτερο νοσοκομείο στη Γουχάν

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...