«Όχι» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο ευρωπαϊκό συνέδριο LGBT αστυνομικών

Το συνέδριο στηρίζεται από τις ηγεσίες των αστυνομικών αρχών κρατών της Ευρώπης..
 Τη βαθύτατη απογοήτευσή της εξέφρασε χθες η Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου για την άρνηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο αίτημά της να παράσχει την αιγίδα του στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο LGBT αστυνομικών, το οποίο θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 25 και 26 Ιουνίου.
Η απάντηση του υπουργείου ήταν, όπως σημειώνει η Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: «Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, σας γνωρίζουμε ότι το αίτημά σας δεν δύναται να ικανοποιηθεί».

Εκτός από την Ευρωπαϊκή Ένωση LGBT αστυνομικών, το συνέδριο στηρίζεται από τις ηγεσίες των αστυνομικών αρχών κρατών της Ευρώπης, αλλά και από οργανισμούς όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης, όπως τονίζει η οργάνωση των αστυνομικών, επισημαίνοντας ότι σχετικό αίτημα έχει στείλει και η Ευρωπαϊκή Ένωση LGBT αστυνομικών, για το οποίο αναμένεται η απάντηση του υπουργείου.
«Η πρόδηλη αποστασιοποίηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο αίτημά μας να χτίσουμε γέφυρες μεταξύ αστυνομίας και ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας έχει ήδη δημιουργήσει εντυπώσεις διεθνώς, καθώς το κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι ακριβώς αυτό: 'Building the bridges between Police and LGBTI community' και σύνθημα του συνέδριου είναι το 'Police in Pride'» υπογραμμίζει η Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και αναρωτιέται μεταξύ άλλων «γιατί το υπουργείο διστάζει να κάνει ένα ακόμα βήμα προόδου, ακολουθώντας το παράδειγμα των αστυνομικών οργανισμών των ευρωπαϊκών χωρών;», καθώς και γιατί «αρνείται να υποστηρίξει έναν ευρωπαϊκό αστυνομικό θεσμό με σπουδαίο και πλούσιο έργο στον χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων;».
Γ. Ραγκούσης: Ορμπανικής αντίληψη η απόρριψη
Για «ορμπανικής αντίληψης απόρριψη του αιτήματος της Police Action - Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» έκανε λόγο σε σχετική δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης καλώντας παράλληλα την »κυβέρνηση Μητσοτάκη να ανακαλέσει την υπερσυντηρητική της απόφαση, που εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς, καθώς και να εναρμονιστεί με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Σε τελική ανάλυση να εναρμονιστεί με τον ίδιο τον καταστατικό σκοπό της αστυνομίας, ο οποίος οφείλει να είναι η προάσπιση όλων των πολιτών χωρίς διακρίσεις από το έγκλημα καθώς και η προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".
Ο Στ. Μπαλάσκας και η "κανονικότητα του βιασμού" στις φυλακές
Από την άλλη χθες, σχολιάζοντας τη σύλληψη ενός αστυφύλακα για 11 ληστείες, ο πρώην συνδικαλιστής των αστυνομικών Στ. Μπαλάσκας ανευθρίαστα υπονόησε ότι θα λάβει την τιμωρία που του ταιριάζει με βιασμό στις φυλακές!
«Πήρα τηλέφωνο και ρώτησα για την εξωτερική του εμφάνιση κι έμαθα ότι είναι όμορφος. Θα μου πείτε γιατί το λέω αυτό. Όταν είσαι όμορφος και είσαι και αστυνομικός, να το ακούνε αυτό οι συνάδερφοι, περνάς πάρα πολύ ωραία στη φυλακή. Θα περάσει πάρα πολύ ωραία στη φυλακή» ανέφερε και στη συνέχεια, σε μια προσπάθεια να μην κατηγορηθεί και ότι επικροτεί τον βιασμό, είπε ότι είναι κάτι που συμβαίνει.
Με λίγα λόγια, ένας συνδικαλιστής της αστυνομίας δημοσίως μιλά για βιασμούς σε φυλακές ως μια «πραγματικότητα σωφρονισμού»!
Αναπόφευκτα προκύπτει η ερώτηση: Ποιο είναι τελικά το πρόσωπο της αστυνομίας που είναι αποδεκτό για το υπουργείο, αλλά και την κοινωνία ή και τα ΜΜΕ; Αυτό ενός αστυνομικού συνδικαλιστή που συνεχίζει να εκφράζει απόψεις που μόλις προ ολίγων μηνών των οδήγησαν στην αποπομπή του από τα αξιώματά του στην ΠΟΑΣΥ, όταν παρομοίασε τους πρόσφυγες με «σκόνη» που θα σκουπιστεί, ή μιας ομάδας αστυνομικών που προσπαθεί να προσεγγίσει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα;
Ε.Ζ.
 πηγη
ΜΟΤΟ
Ο Γ. Ραγκούσης κάλεσε την "κυβέρνηση Μητσοτάκη να ανακαλέσει την υπερσυντηρητική της απόφαση, που εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς, καθώς και να εναρμονιστεί με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και το Συμβούλιο της Ευρώπης            

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...