0 Εκλογές ΗΠΑ - Τρεις ομογενείς απαντούν: Γιατί ο Μπάιντεν είναι καλύτερος του Τραμπ

 

Τρεις διακεκριμένοι Έλληνες της Αμερικής, ο διεθνής καλλιτέχνης Φίλιπ Τσιάρας, ο γκουρού ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων στις ΗΠΑ Περικλής Μαζαράκης και ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Drexel Αντώνης Ζαβαλιάγκος μεταφέρουν το σφυγμό των Αμερικανικών εκλογών.

Μονόδρομο χαρακτηρίζουν τη λύση Μπάιντεν λίγες μέρες πριν κλείσουν οι κάλπες στις ΗΠΑ ο Φίλιπ Τσιάρας ένας από τους σπουδαιότερους Ελληνοαμερικανούς εικαστικούς, ο Περικλής Μαζαράκης, διευθύνων σύμβουλος της Trispan, εταιρείας ιδιωτικού επενδυτικού κεφαλαίου (Private Equity) στην Νέα Υόρκη ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων και ο τακτικός Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης των Υλικών στο

Πανεπιστήμιο Drexel στην Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια Αντώνης Ζαβαλιάγκος. Κρατώντας και οι τρεις στενούς και άρρηκτους δεσμούς με την Ελλάδα υπενθυμίζουν ότι ο Μπάιντεν παραμένει υποστηρικτής της Ελλάδας για περισσότερο από 40 χρόνια στη Γερουσία και τον Λευκό Οίκο σε αντίθεση με τον Τραμπ που έχει στενούς δεσμούς με τον Ερντογάν.

Εκτιμούν ότι μια νίκη Μπάιντεν θα σημάνει επιστροφή στην κανονικότητα και θα βοηθήσει τις ΗΠΑ να ανακτήσουν τόσο την αξιοπιστία τους όσο και την κυριαρχία τους σε διεθνές επίπεδο, ακολουθώντας, παράλληλα, πολιτικές που θα κάνουν τη διαφορά για τις ΗΠΑ και τον κόσμο συνολικά. Συμφωνούν ότι ο Μπάιντεν μπορεί να ενώσει τους Αμερικανούς και να συνεργαστεί με την αντιπολίτευση σε αντίθεση με τον Τραμπ που η ατζέντα του είναι διχαστική. Έχοντας «γράψει» ο καθένας τους αρκετά χιλιόμετρα επιτυχημένης σταδιοδρομίας στις ΗΠΑ προβλέπουν, τέλος, ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών θα αναμετρηθεί το επόμενο διάστημα καλύτερα με την καταπολέμηση της πανδημίας και την  προετοιμασία για την ανάπτυξη του εμβολίου που θα βοηθήσει στην εξάλειψη της νόσου.

ap_20303025086920.jpg
AP

Φίλιπ Τσιάρας: Μπάιντεν όπως Μητσοτάκης 

Ο Μπάιντεν είναι για τον Τραμπ, όπως ο Μητσοτάκης ήταν για τον Τσίπρα. Δεν σηκώνει καμία κουβέντα σχετικά με το ποιος είναι ο καλύτερος υποψήφιος. Ο  Μπάιντεν οδηγεί τον κόσμο πίσω στην κανονικότητα, την αξιοπρέπεια και την ενότητα, και ο Μητσοτάκης οδηγεί την Ελλάδα σε ένα πολύ καλύτερο μέλλον λέει στο ethnos.gr ο Φίλιπ Τσιάρας, ένας από τους σπουδαιότερους Ελληνοαμερικανούς εικαστικούς. Γεννήθηκε στο μεσοαστικό Νιου Χάμσαϊρ, αλλά η εξέλιξή του δεν ήταν ανάλογη των συντηρητικών «γιάνκηδων» που μεγάλωναν μαζί του. Ποιητής, τιμημένος με το The American Academy Award for Poetry, που όμως κατέκτησε τη σύγχρονη εικαστική σκηνή -έργο του βρίσκεις ακόμα και στο Metropolitan Museum-, έχοντας καταγωγή από τα Γρεβενά, με δάσκαλο τον διεθνή εικαστικό μας Λουκά Σαμαρά και συμφοιτητής με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Παπανδρέου ο Φίλιπ Τσιάρας εκτιμά ότι οι Αμερικανοί θα ψηφίσουν τον Μπάιντεν γιατί η εναλλακτική λύση είναι 4 ακόμη χρόνια ενός τρελού, επικίνδυνου, εκτός ελέγχου, ναρκισσιστή Τραμπ με το ένα δάχτυλο στο κουμπί των πυρηνικών και το άλλο να χτενίζει τα γελοία, ψεύτικα μαλλιά του! 

Ο Τραμπ αγαπά και θαυμάζει τους χειρότερους ηγέτες του κόσμου

Χρησιμοποιώντας μεγάλη δόση μαύρου χιούμορ ο βραβευμένος εικαστικός εξηγεί γιατί ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει Μπάιντεν: «Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός γκάνγκστερ ή δικτάτορα, αγαπά και θαυμάζει τους χειρότερους ηγέτες του κόσμου, μεταξύ άλλων τον Ερντογάν, τον Κιμ Γιονγκ Ουν και  τον Ροντρίγκο Ντουτέρτε.  Αν μπορούσε, θα φίμωνε τους δημοσιογράφους, θα χρεοκοπούσε το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και θα έστελνε τις γυναίκες πίσω, στις πιο σκοτεινές εποχές του μισογυνισμού, τη δεκαετία του ‘50.

Ο Μπάιντεν, αντιθέτως, είναι ένας στέρεος, συμπαθητικός πρωταθλητής της μεσαίας τάξης, με 40 χρόνια εμπειρίας στη γεωπολιτική σκηνή αλλά και στην εσωτερική πολιτική. Είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός και μπορεί να συνεργαστεί και να νομοθετήσει με το κόμμα της αντιπολίτευσης. Ο Μπάιντεν θα ενώσει τους Αμερικανούς τη στιγμή που η ατζέντα του Τραμπ επικεντρώνεται στο διχασμό.

ap_20302799430406.jpg
AP Photos

Τι μπορεί όμως να περιμένει ο κόσμος από μία νίκη του υποψήφιου των Δημοκρατικών;  

Πρώτα απ΄όλα, ο κόσμος θα ανακουφιστεί που ο Τραμπ έχει φύγει  εκτιμά ο Φίλιπ Τσιάρας και χρησιμοποιώντας το άφθονο χιούμορ του εξηγεί τι θα ακολουθήσει: Η βασίλισσα της Αγγλίας θα χορέψει όλη τη νύχτα, ο Τριντό και οι Καναδοί θα ανάψουν πυροτεχνήματα, ο Μακρόν θα διοργανώσει εθνική παρέλαση, η Άνγκελα Μάρκελ θα προσφέρει δωρεάν μπύρα σε όλους τους Γερμανούς για μια μέρα! Με άλλα λόγια, κάθε μορφωμένος άνθρωπος παντού θα γνωρίζει ότι έχει εξουδετερωθεί ένας κίνδυνος για τον κόσμο. Μόνο οι Ρώσοι θα φορούν μαύρο! Στη συνέχεια, ο Μπάιντεν θα ξεκινήσει τη μακρά διαδικασία επιστροφής της Αμερικής στην κορυφή.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, στην πραγματικότητα, ο πιο σκοτεινός Τραμπ θα ήθελε να στείλει τους μαύρους πίσω στην Αφρική, να κρατήσει τις γυναίκες στα σπίτια τους, τους Ισπανόφωνους στα κλουβιά στα σύνορα, τους Μουσουλμάνους να απαγορεύονται μόνιμα από τις ΗΠΑ και να υπάρχει οπλοφορία παντού. Αντίθετα, ο Μπάιντεν είναι ανθρωπιστής και ένας υποψήφιος του φωτός. Είναι υπέρ του γυναικείου φύλου, υπέρ της επιλογής, υπέρ της μετανάστευσης, υπέρ των μαύρων και των ισπανόφωνων, υπέρ της πραγματικής Αμερικής, αγκαλιάζοντας τόσο τις κόκκινες Πολιτείες όσο και τις μπλε.

Οι Αμερικανοί περιμένουν να ακούσουν αλήθειες από τον Μπάιντεν 

Σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα ο Μπάιντεν θα καταστείλει την αυξανόμενη εξάπλωση της λευκής κυριαρχίας, του αντισημιτισμού και των πολιτικών κατά της μετανάστευσης που δημιούργησε ο Τραμπ. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών θα πει την αλήθεια, κάτι που οι Αμερικανοί ανυπομονούν να ακούσουν, τερματίζοντας την δυσφήμιση της καλής δημοσιογραφίας - ως ψεύτικες ειδήσεις. Στο διεθνές μέτωπο, ο Μπάιντεν θα επιχειρήσει να βελτιώσει τις κατεστραμμένες σχέσεις με τους Ευρωπαίους συμμάχους, με τον Καναδά και το Μεξικό. 

Συνεχίζοντας το χειμαρρώδη λόγο του ο συμμαθητής δύο πρώην πρωθυπουργών, του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και του Αντώνη Σαμαρά εκτιμά ότι από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να κάνει ο Μπάιντεν αν εκλεγεί είναι να συνεργαστεί με τους επιστήμονες προκειμένου να συντρίψει τον κορονοϊό μετά την αποτυχία του Τραμπ να τον ελέγξει. Από την άλλη, θα πρέπει να  αποκαταστήσει το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών που προκάλεσε ο Τραμπ, όπως: η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η βελτίωση των εύθραυστων υποδομών στις ΗΠΑ, η μείωση του ποσοστού ανεργίας αλλά και η αναθεώρηση της μεταρρύθμισης της προεκλογικής εκστρατείας η οποία απαιτεί από έναν υποψήφιο να έχει δισεκατομμύρια δολάρια για να κερδίσει τις εκλογές.

Ο Τραμπ δεν υποστήριξε ποτέ την Ελλάδα 

Όσον αφορά το ελληνικό αποτύπωμα των εκλογών ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός καλλιτέχνης υπενθυμίζει ότι ο Μπάιντεν ανέκαθεν ανέπτυξε φιλελληνικά αισθήματα, ενώ υποστηρίζεται και υποστηρίζει την ελληνική κοινότητα στην Αμερική εδώ και 40 χρόνια. Προβλέπει ότι θα είναι σκληρός απέναντι στον Ερντογάν και θα τον εμπόδιζε να παραβιάσει την ελληνική κυριαρχία σε αντίθεση με τον Τραμπ ο οποίος δεν υποστήριξε ποτέ την Ελλάδα αλλά αντίθετα έκανε συμφωνίες από την πρώτη μέρα με τον Τούρκο πρόεδρο. Ο Μπάιντεν είναι η μόνη ελπίδα για την Ελλάδα και σ΄ αυτό το θέμα (ελληνοτουρκικά) αλλά και για μια ενωμένη Ευρώπη, κατέληξε.

Περικλής Μαζαράκης: Η λύση Μπάιντεν είναι επιστροφή στην κανονικότητα 

Μια ψήφος υπέρ του Μπάιντεν είναι επιλογή αξιοπρέπειας και επιστροφής στην κανονικότητα εκτιμά ο Περικλής Μαζαράκης, Διευθύνων σύμβουλος της Trispan, εταιρείας ιδιωτικού επενδυτικού κεφαλαίου (Private Equity) στην Νέα Υόρκη ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων. «Και κανονικότητα σημαίνει ότι ο επόμενος Πρόεδρος θα κυβερνά εξ ονόματος ολόκληρου του λαού και όχι εξ ονόματος της βάσης 40-45% που τον εξέλεξε αρχικά. Όπως είπε κάποτε ο Ομπάμα, δεν πρέπει να υπάρχουν μπλε και κόκκινες Πολιτείες, μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες» δήλωσε στο ethnos.gr o κ. Μαζαράκης ο οποίος για χρόνια ήταν Chief Marketing Officer στη Yum brands, διεθνώς, (Pizza Hut, KFC, Taco Bell), επτά χρόνια στην McKinsey και Διευθυντής λειτουργίας 1.100 καταστημάτων στην Λατινική Αμερική και Καραϊβική. 

pericles_mazarakis_1.jpg
ethnos.gr/Περικλής Μαζαράκης

Υποστηρικτής της Ελλάδας για περισσότερο από 40 χρόνια ο Μπάιντεν 

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τελευταία τέσσερα χρόνια η αμερικανική κοινωνία βιώνει καθημερινά ένα βομβαρδισμό από σφάλματα, λάθη και υπερβολές οι οποίες την έχουν εξουθενώσει, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα μέσα στην κρίση της πανδημίας.  Ο Έλληνας γκουρού ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων στις ΗΠΑ υπενθυμίζει ότι ο Μπάιντεν υπήρξε αταλάντευτα ένας από τους ισχυρότερους υποστηρικτές της Ελλάδας για περισσότερα από 40 χρόνια στη Γερουσία και τον Λευκό Οίκο. Αντίθετα, ο Τραμπ υπήρξε ισχυρός σύμμαχος του Ερντογάν και δεν ήταν πρόθυμος να περιορίσει την επιρροή που προσπαθεί να ασκήσει η Τουρκία στο Αιγαίο.

Σχολιάζοντας την θητεία του σημερινού Προέδρου τονίζει ότι κυβερνά με σκοπό να διχάσει τον πληθυσμό, συσπειρώνοντας, κυρίως, το πολιτικό του ακροατήριο, υποκινώντας τη βία και υποτιμώντας τους αντιπάλους του. Από την άλλη, μια νίκη Μπάιντεν εκτιμά ότι θα βοηθήσει τις ΗΠΑ να ανακτήσουν τόσο την αξιοπιστία τους όσο και την κυριαρχία τους σε διεθνές επίπεδο ακολουθώντας, παράλληλα, πολιτικές που θα κάνουν τη διαφορά για τις ΗΠΑ και τον κόσμο συνολικά. «Οι ΗΠΑ πρέπει να ανοιχτούν σε διεθνές επίπεδο, να απορρίψουν την εθνοκεντρική θέση τους και να υιοθετήσουν πολιτικές όπως συμφωνίες για την αλλαγή του κλίματος στο Παρίσι, πολυμερείς ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και συμφωνίες δίκαιου εμπορίου».  Ενδεικτική, όπως αναφέρει ο κ. Μαζαράκης, είναι η εκστρατεία Μπάιντεν η οποία επικεντρώνεται σε μια προσπάθεια μετάβασης από μια προσέγγιση απομονωτισμού στην ανάκτηση της παγκόσμιας κυριαρχίας, ενώ στον πυρήνα της καμπάνιας του στο εσωτερικό βρίσκεται η σύμπνοια που είναι εξαιρετικά απαραίτητη σε αυτές τις ταραγμένες μέρες.

Οι προκλήσεις της νέα περιόδου 

Σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις της νέας περιόδου ο Έλληνας διευθύνων σύμβουλος της Trispan, εκτιμά ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα αναμετρηθεί το επόμενο διάστημα με την καταπολέμηση της πανδημίας και την  προετοιμασία για την ανάπτυξη του εμβολίου που θα βοηθήσει στην εξάλειψη της νόσου.

Ωστόσο, όπως λέει, το μακροπρόθεσμο στοίχημα είναι πιο φιλοσοφικό και αφορά κυρίως μια μάχη μεταξύ αλήθειας και γεγονότων έναντι παραπληροφόρησης και ψεύτικων ειδήσεων. «Ένας ουσιαστικός πυλώνας για τη δημοκρατική μας κοινωνία είναι να έχουμε έναν ανεξάρτητο Τύπο που θα κρατά τους ηγέτες μας υπόλογους για τα γεγονότα και δεν θα λειτουργεί μέσα σε μια διαφορετική πραγματικότητα όπου οι πολιτικοί κατασκευάζουν τα γεγονότα, λέγοντας ψέματα στον κόσμο και κρύβοντας σημαντικές πληροφορίες από τους πολίτες. Πρόκειται ουσιαστικά για προσβολή της δημοκρατίας μας (τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό) και έχει γίνει ακόμη πιο αναγκαία και επείγουσα η ανεξαρτησία του Τύπου λόγω του πολλαπλασιασμού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της καλωδιακής τηλεόρασης που καθιστούν τον έλεγχο των πραγματικών περιστατικών και τη λογοδοσία ακόμη πιο δύσκολη για την Αστυνομία».

ap_20303392454277.jpg
AP

Η επούλωση των πληγών της διαίρεσης και της πόλωσης, η ανοικοδόμηση των θεσμών της δημοκρατίας και η συστράτευση της κοινωνίας γύρω από ένα κοινό σύνολο στόχων προς όφελος της χώρας και όχι μόνο ενός πολιτικού κόμματος αποτελούν τα βραχυπρόθεσμα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Μπάιντεν σύμφωνα με τον κ. Μαζαράκη. Μεσοπρόθεσμα, ωστόσο, εκτιμά ότι ο επόμενος Πρόεδρος πρέπει να βρει λύσεις σε 3 επιπλέον προβλήματα, όπως είναι η αυξανόμενη ανισότητα στη διανομή εισοδήματος μεταξύ «εχόντων και μη-εχόντων», στις χρηματοδοτήσεις προεκλογικών εκστρατειών οι οποίες δεν ελέγχονται και μπορούν να επηρεάσουν τα εκλογικά αποτελέσματα αλλά και στην καλύτερη ισορροπία μεταξύ πολιτικών που βοηθούν το επιχειρείν και ταυτόχρονα προστατεύουν το περιβάλλον και τις εργασιακές σχέσεις.  

Εγκρίνουν τον Μπάιντεν και οι Ρεπουμπλικάνοι

Μονόδρομο χαρακτηρίζει την επιλογή Μπάιντεν και ο τακτικός Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης των Υλικών στο Πανεπιστήμιο Drexel (Φιλαδέλφεια, Πενσυλβάνια Αντώνης Ζαβαλιάγκος. «Η αλήθεια είναι ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε απλά μια επιλογή μεταξύ δύο υποψηφίων που ο ένας είναι λίγο καλύτερος ή χειρότερος από τον άλλο. Ο σημερινός πρόεδρος είναι ένα ζωντανό αντιπαράδειγμα όχι μόνο σε πολιτικό αλλά σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο. Έχει ήδη κάνει τεράστια ζημιά και είναι ώρα αυτή η ζημιά να σταματήσει πριν φτάσει σε ακόμα πιο ακραίες καταστάσεις. Γι’ αυτό η επιλογή του Μπάιντεν είναι μονόδρομος» εξήγησε ο Βολιώτης καθηγητής. 

pfrofessor_antonios_zavaliangos_1.jpg
Αντώνης Ζαβαλιάγκος

Όπως είπε ο κ. Ζαβαλιάγκος η ακρότητα της εσωτερικής αντιπαράθεσης που συστηματικά προωθεί ο σημερινός πρόεδρος έχει δημιουργήσει ένα συγκρουσιακό σκηνικό που διογκώνει τα προβλήματα και προκαλεί με απειλητικές συνέπειες όχι μόνο για την ίδια την Αμερική αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.  «Ο Μπάιντεν είναι ένας μετριοπαθής κεντρώος με επιτυχημένη θητεία ως γερουσιαστής που κατόρθωνε συστηματικά και γεφύρωνε τις διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων. Απολαμβάνει έμπρακτα το σεβασμό των πολιτικών του αντιπάλων και είναι πολλοί οι μετριοπαθείς ρεπουμπλικάνοι που τον εγκρίνουν για το προεδρικό αξίωμα.  Είναι ακριβώς αυτός που χρειάζεται για να επιδιορθωθεί η εκτεταμένη ζημιά που έχει προξενηθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια στις δομές των ΗΠΑ».

Κακομαθημένο «παιδί» ο Τραμπ 

Συγκρίνοντας τους δύο μονομάχους ο κ. Ζαβαλιάγκος τόνισε ότι από τη μια ο Μπάιντεν έχει περάσει μεγάλες προσωπικές δυσκολίες από τα νεανικά του χρόνια έως και πρόσφατα, πράγμα που συνήθως έχει θετική επίδραση στις ηγετικές προσωπικότητες. Από την άλλη μεριά έχουμε να κάνουμε με ένα κακομαθημένο «παιδί» που έχει συνηθίσει να αγνοεί τις αρνητικές συνέπειες των πράξεων του και να δρα με μοναδικό γνώμονα το προσωπικό συμφέρον. Θυσιάζει την κοινωνική συνοχή, κάνει το ασύστολο ψέμα τρόπο επικοινωνίας, προκαλεί την λογική, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, και καταρρακώνει κάθε έννοια αξιοπρέπειας. 

Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι ομογενείς που θέλουν να λένε ότι αγαπάνε την Ελλάδα μπορεί να τον υποστηρίξουν

Σε ό,τι αφορά τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα και αν αυτή θα μετατοπιστεί από μια αλλαγή στον προεδρικό θώκο δεν έχει αυταπάτες, όπως λέει, περί φιλελληνικής πολιτικής της Αμερικής ή οποιουδήποτε άλλου κράτους. Η εξωτερική πολιτική κάθε κράτους καθορίζεται ως επί το πλείστον από τα συμφέροντα του – δεν είναι θέμα φιλίας.  «Η παρουσία, όμως, του σημερινού Αμερικανού προέδρου στην διεθνή πολιτική σκηνή είναι πηγή αστάθειας. Η υπερεκτίμηση των προσωπικών του ικανοτήτων και η εγωκεντρική προσέγγιση σε θέματα εξωτερικής πολιτικής έχουν δώσει πεδίο δράσης στον Ερντογάν». 

Όπως εξήγησε ο κ. Ζαβαλιάγκος ο Τραμπ άνοιξε πεδίο στην Συρία, παρακολούθησε παθητικά τα επικίνδυνα παιχνίδια του στην Λιβύη και πέρα από κάποιες τυπικές διπλωματικές κινήσεις πρακτικά δεν τον περιορίζει στην επιθετική και υπέρμετρα ριψοκίνδυνη αντιπαράθεσή του με την Ελλάδα.  Προβλέπει ότι μια επανεκλογή του θα αύξανε δραματικά το ρίσκο για ανεπιθύμητες εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. «Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι ομογενείς που θέλουν να λένε ότι αγαπάνε την Ελλάδα μπορεί να τον υποστηρίξουν».

Σύμφωνα με τον ίδιο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αμερική έγιναν ακόμη πιο έντονα με τον κορονοϊό.  Οι οικονομικές ανισότητες έχουν οξυνθεί, η κοινωνική συνοχή έχει διαταραχτεί, η μικρή πρόοδος στο θέμα της ασφαλιστικής κάλυψης της υγείας που είχε επιτευχθεί επί προεδρίας Ομπάμα υποσκάφτηκε λυσσασμένα και η θέση της Αμερικής στην διεθνή σκηνή έχει υπονομευθεί σε ανεπανόρθωτο σημείο.  «Ακόμα και από καθαρά οικονομική πλευρά αυτά τα θέματα αποτελούν τροχοπέδη στην πρόοδο και κάθε προσπάθεια για την λύση τους είναι ευπρόσδεκτη. Τουλάχιστον προσδοκώ να σταματήσει η επί τούτοις όξυνση αυτών των προβλημάτων για μικροπολιτική και προσωπική εκμετάλλευση από τον σημερινό πρόεδρο» κατέληξε ο κ.  Αντώνης Ζαβαλιάγκος.

ap_20302733509044.jpg
AP

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...