ΠΟΣΠΕΡΤ: Σε δίκη ο πρόεδρος Παναγιώτης Καλφαγιάννης για την ERTopen

 

Με μία ανακοίνωση – καταγγελία σε υψηλούς τόνους, η ΕΡΤ'>ΠΟΣΠΕΡΤ καταφέρεται εναντίον της κυβέρνησης για τη δίκη του προέδρου της, Παναγιώτη Καλφαγιάννη, επειδή, όπως αναφέρει, «κράτησε ζωντανή την ΕΡΤ μέσω της ERTopen». Στην ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ, γίνεται λόγος για το «επιτελικό κράτος» του σημερινού πρωθυπουργού που «ολοκληρώνει αφενός την αποψίλωση του δικαίου από κάθε φιλεργατική πρόνοια και αφετέρου την κατεδάφιση του Ν. 1264/82 που αφορά «τον εκδηµοκρατισµό του συνδικαλιστικού κινήµατος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζοµένων».

Τονίζεται ότι «η ERTopen έγινε σημείο αναφοράς όχι μόνο του ελληνικού αλλά και του παγκόσμιου συνδικαλιστικού κινήματος». Επίσης, αναφέρεται: «Από τα μικρόφωνά του πέρασαν και μίλησαν πολιτικοί αρχηγοί , βουλευτές, ευρωπαίοι πολιτικοί, μέλη του ευρωκοινοβουλίου και στελέχη της ευρωπαϊκής επιτροπής, εκατοντάδες πρόεδροι οργανώσεων σωματείων και συλλόγων, δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, μέλη του προεδρείου του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου συνδικάτου εργαζόμενων στα ΜΜΕ, επιφανείς νομικοί, καθηγητές πανεπιστημίων, ακαδημαϊκοί, συγγραφείς, ποιητές, μουσικοί, ηθοποιοί , ζωγράφοι, γλύπτες, άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού».

Η ΠΟΣΠΕΡΤ σημειώνει χαρακτηριστικά: «Σε αυτή τη δίκη μπορεί κατηγορούμενος να είναι ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, όμως επί της ουσίας δικάζεται το συνδικαλιστικό κίνημα στο σύνολό του, δικάζονται όλοι οι συνδικαλιστές που δεν «συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις» και είναι μπροστά στις συνδικαλιστικές δράσεις των εργαζόμενων που εκπροσωπούν. Μαζί με όλους αυτούς δικάζεται και η κοινωνία που συμπαραστάθηκε στον δίχρονο αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί».

Πάνω απ΄ όλα όμως στις 21 Οκτώβρη του 2020, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ, «η δίκη αυτή είναι προφανές, ότι δεν εξυπηρετεί την «έννομη τάξη» στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, το οποίο βρίθει από χιλιάδες μη νόμιμους σταθμούς ακόμα και «δημόσιους», που εξακολουθούν και λειτουργούν με την ανοχή αν όχι και τη στήριξη του «επιτελικού κράτους», αλλά ένα και μόνο σκοπό που δεν είναι άλλος από την ποινικοποίηση και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης».

Η ΠΟΣΠΕΡΤ δηλώνει ενωμένη και αποφασισμένη, στο πλευρό των εργαζομένων στην ΕΡΤ και απαιτεί, όπως λέει, την «άμεση παύση της δίωξης του προέδρου της, Παναγιώτη Καλφαγιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...