Οι 10 πιο βρώμικες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο

 

Ερευνα για τις πιο βρώμικες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο διεξήγαγε η βρετανική Ενωση Καταναλωτών Which? Travel. Οι 8.000 συμμετέχοντες έδωσαν αρνητική πρωτιά σε αεροπορική που πετάει και στην Ελλάδα. Στην έρευνα «ανταγωνίζονταν» συνολικά 42 εταιρείες.

Η γνωστή σε όλους Ryanair άφησε δυσάρεστη ανάμνηση στο 42% των ερωτηθέντων. Σύμφωνα με το Skynews, η πασίγνωστη ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους θεωρείται η πιο βρώμικη παγκοσμίως. Στη δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκεται η WizzAir μαζί με τη Vueling Airlines. Ωστόσο, έχουν αρκετή διαφορά από την πρώτη. Easyjet, Thomson και Iberia ακολουθούν με μικρότερα ποσοστά.

Η λίστα με τις δέκα πιο βρώμικες αεροπορικές εταιρείες βάσει της έρευνας διαμορφώνεται ως εξής:

1. Ryanair
2. WizzAir
3. Vueling Airlines
4. Easyjet
5. Thomson
6. Iberia
7. British Airways
8. Jet2.com
9. Etihad Airways
10. Aer Lingus

Σίγουρα η Ryanair δεν ήταν η μόνη αεροπορική εταιρεία που επικρίθηκε για την υγιεινή της. Ωστόσο, ήταν σημαντικά χειρότερη από τις άλλες αεροπορικές εταιρείες που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα. Αυτές που βρέθηκαν στην 4η ή 5η θέση, για παράδειγμα, είχαν και κάποια αρκετά θετικά σχόλια από επιβάτες.

Ποιος θέλει να αγοράσει τον Πύργο Αθηνών

Ερευνητής της Which?, μάλιστα, χρησιμοποίησε υπεριώδες φως για να εξετάσει την καθαριότητα σε μια πτήση Ryanair. Το αποτέλεσμα; Εντόπισε λερωμένα προσκέφαλα, λαδωμένους δίσκους φαγητού και σκονισμένα παραθυρόφυλλα κατά την επιβίβαση.

Για κάποιες από τις 42 αεροπορικές εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα οι απαντήσεις ήταν πολύ λίγες. Ετσι, δεν μπόρεσε να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα.

Η έρευνα εξέτασε ταυτόχρονα και ποιες είναι οι πιο καθαρές αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως. Στην κορυφή βρίσκονται οι: Air New Zealand, Singapore Airlines, Emirates, Qatar Airways, Cathay Pacific και Swiss. Οι επιβάτες ήταν εξαιρετικά ή παρά πολύ ευχαριστημένοι με την καθαριότητά τους.

Η Which? συνιστά πάντα πλύσιμο των χεριών πριν από το φαγητό στην πτήση. Απαραίτητη κρίνει και τη χρήση αντισηπτικών και απολυμαντικών υγρών στις πτήσεις. Επίσης είναι σημαντικό να αποφεύγει κανείς την επαφή με χέρια και μύτη πριν καθαρίσει τα χέρια του μετά την πτήση.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: Από τον χρήστη KML στο Pexels

Νέες ταξιδιωτικές τάσεις: Ξέχασε ό,τι γνώριζες μέχρι σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...