Την ημέρα που ο Πρωθυπουργός ανακοίνωνε το 2ο lockdown στη χώρα, στην Βουλή ψηφίζονταν ένα από τα πιο κατάπτυστα νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί ποτέ. Για να πληροφορηθούν οι Έλληνες πολίτες το περιεχόμενο αυτών που ψηφίστηκαν θα έπρεπε δυστυχώς να διαβάζουν Fanancial Times που δημοσίευσε εκτενές άρθρο, γιατί εδώ δεν ασχολήθηκε κανένα συστημικό Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης και αν γράφτηκε κάτι στις εφημερίδες θα ήταν στα ψιλά!
Χθες ψηφίστηκε:
1. Η κατάργηση της εισαγγελίας διαφθοράς( βλέπε Τουλουπάκη)
2. Η παραγραφή αδικημάτων λαθρεμπορίας και φοροδιαφυγής που είχαν τελεστεί πριν τις 1/7/2019 . Αφορά σε 5.000 περίπου περιπτώσεις κατηγορουμένων για υποθέσεις άνω των 150.000 ευρώ ο καθένας.
3. Άρση της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων μετά την πάροδο 18 μηνών, για αδικήματα που τελέστηκαν από εκδότες και επιχειρηματίες
4. Ο αποκλεισμός από την δικαστική προστασία όσων είχαν υποβάλλει αίτηση στο νόμο Κατσέλη και η υπόθεσή τους δεν έχει ακόμη εκδικαστεί
Εάν σ' αυτά συμπεριληφθούν και οι προηγούμενες ρυθμίσεις που έγιναν για Τραπεζίτες και ΜΜΕ γίνεται αντιληπτό πως η χώρα βρίσκεται στα χέρια μιας ομάδας ισχυρών οικονομικά παραγόντων και χορηγών της Κυβέρνησης που τώρα τυγχάνουν της ασυλίας και δρέπουν τους καρπούς της επένδυσής τους.



Λευτερης Αβραμακης Συριζα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...