Αμερικανικές εκλογές: Μια ανάσα από τη νίκη ο Τζο Μπάιντεν- 264 εκλέκτορες- Τραμπ έχει εξασφαλίσει 214

 

Το μεγάλο ρεκόρ του Μπάιντεν μεγαλώνει: Ξεπέρασε τις 71.000.000 ψήφους....

Έξι εκλέκτορές μακριά από τη νίκη

Ο Τζο Μπάιντεν, μετά τη μεγάλη ανατροπή σε Γουισκόνσιν και Μίσιγκαν έχει 264 εκλέκτορες, την ώρα που ο Τραμπ έχει εξασφαλίσει 214. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών χρειάζεται άλλη μια Πολιτεία (τη Νεβάδα) για να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Τι συμβαίνει στις Πολιτείες-"κλειδιά"

Τζόρτζια

Διακυβεύονται 16 εκλέκτορες. Έχει καταμετρηθεί το 94% των ψήφων στη νοτιοανατολική πολιτεία, που παραδοσιακά ψηφίζει Ρεπουμπλικάνους. Μέχρι στιγμής ο απερχόμενος Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πιστώνεται το 50% των ψήφων έναντι 48,8% του Δημοκρατικού αντιπάλου του.

Νεβάδα

Διακυβεύονται 6 εκλέκτορες.

Έχει καταμετρηθεί το 86% των ψήφων. Ο Τζο Μπάιντεν προηγείται προς το παρόν, με το 49,3% των ψήφων, έναντι 48,7% του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι τοπικές αρχές έκαναν γνωστό αρχικά το πρωί χθες Τετάρτη πως δεν θα ανακοινώσουν νεότερα αποτελέσματα πριν από σήμερα Πέμπτη.

 Πενσιλβάνια

Διακυβεύονται 20 εκλέκτορες.

Έχει καταμετρηθεί το 86% των ψήφων. Ο Ντόναλντ Τραμπ διέθετε ακόμη άνετο προβάδισμα το βράδυ της Τετάρτης (συγκέντρωνε το 51,4% των ψήφων, έναντι ενός 47,3% του Τζο Μπάιντεν) όμως, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η ενσωμάτωση μεγάλου αριθμού επιστολικών ψήφων θα ανεβάσει πολύ το ποσοστό του Μπάιντεν, που κατάγεται από την Πενσιλβάνια.

Βόρεια Καρολίνα

Διακυβεύονται 15 εκλέκτορες. Έχει καταμετρηθεί το 95% των ψήφων στη νοτιοανατολική πολιτεία, που παραδοσιακά ψηφίζει Ρεπουμπλικάνους. Προς το παρόν έχει προβάδισμα ο Ντόναλντ Τραμπ (50,1%) επί του Τζο Μπάιντεν (48,6%).

Ωρα 2:54: Ο Τζο Μπάιντεν ψάχνει ακόμα 6 εκλέκτορες για να γίνει ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ διαδεχόμενος τον Ντόναλντ Τραμπ. Η ενημερώση συνεχίζεται. 

To Oυισκόνσιν στον Μπάιντεν οριστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...