Βοτανικός: Τα σημεία κλειδιά για γήπεδο 4 αστέρων κόστους 72 εκατ. ευρώ!

 

Το χρονοδιάγραμμα των έργων στον Βοτανικό, το κόστος κατασκευής, η χωρητικότητα του ποδοσφαιρικού γηπέδου που θα είναι 4 αστέρων και οι ημερομηνίες που προβλέπεται να ολοκληρωθεί το ιστορικό πρότζεκτ.


Ιστορική είναι η σημερινή μέρα για τον Παναθηναϊκό καθώς πραγματοποιήθηκε το πρώτο μεγάλο βήμα με την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης όλων των εμπλεκόμενων μερών, με τη συμμετοχή και της κυβέρνησης κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά και σχετίζεται με το... δέσιμο της χρηματοδότησης του πρότζεκτ από ευρωπαϊκά κονδύλια.  


Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Στον Βοτανικό θα δημιουργηθούν:

Οσον αφορά το χρονοδιάγραμμα των έργων: 

-Η εκπόνηση όλων των αναγκαίων μελετών των αθλητικών εγκαταστάσεων που προορίζονται για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και του γηπέδου ποδοσφαίρου, προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30.6.2021.

Η εκπόνηση όλων των αναγκαίων μελετών των έργων και εγκαταστάσεων, πλην του γηπέδου ποδοσφαίρου και των αθλητικών εγκαταστάσεων που προορίζονται για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30.9.2021.

Η έκδοση των περιβαλλοντικών και οικοδομικών αδειών για τις αθλητικές εγκαταστάσεις προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30.11.2021.

Η έναρξη κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και του γηπέδου ποδοσφαίρου προσδιορίζεται στο Δ' τρίμηνο του έτους 2021, πλην τυχόν προπαρασκευαστικών εργασιών, οι οποίες δύνανται να ξεκινήσουν νωρίτερα.

Ο χρόνος κατασκευής των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού υπολογίζεται στους δώδεκα μήνες. Η προκήρυξη του δημόσιου διαγωνισμού, η ανακήρυξη αναδόχου και η κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σε 36 μήνες.Συνεπώς, με βάση τα παραπάνω ο στόχος είναι ο Παναθηναϊκός να μπει στο νέο του ποδοσφαιρικό γήπεδο τη σεζόν 2023-24, ενώ για τον Ερασιτέχνη αναμένεται να είναι έτοιμες όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις ένα χρόνο νωρίτερα. Οσον αφορά τη χρήση και η λειτουργία του γηπέδου εκχωρείται, άνευ ανταλλάγματος, στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, για 99 χρόνια, όπως είχε αναφέρει το SDNA σε σχετικό ρεπορτάζ, με τη δυνατότητα να το χρησιμοποιεί και η Εθνική Ελλάδος.


Η ΠΑΕ θα δίνει ετήσιο ενοίκιο στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για τη χρησιμοποίηση του γηπέδου και η μάνα του λόχου θα έχει ουσιαστικά στα χέρια της το ποδοσφαιρικό γήπεδο και την απόλυτη εκμετάλλευσή του για οποιοδήποτε event. Ητοι, τα ίδια δικαιώματα που έχει στη Λεωφόρο. 


Ο Δήμος Αθηναίων και το Δημόσιο θα λαμβάνουν σχετικό αντίτιμο από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τις εμπορικές χρήσεις (σουίτες και εστιατόρια).


Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά γίνεται επισήμως αναφορά και προβλέπεται στα μνημόνια κατασκευή γηπέδου μπάσκετ για τις ανάγκες της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.


Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει την υποχρέωση, εντός τριάντα ημερών, να προσδιορίσει και να εξειδικεύσει τις ανάγκες της Κ.Α.Ε. ΠΑΟ, σε συνεργασία μαζί της, προκειμένου να ωριμάσει στο συντομότερο δυνατό χρόνο η χωροθέτησή του, καθώς και οι αθλητικές, τεχνικές και λοιπές προδιαγραφές. 

Γήπεδο ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Θα έχει χωρητικότητα έως 40.000 θέσεων, θα είναι διεθνών προδιαγραφών FIFA & UEFA και θα είναι 4 αστέρων.

-Αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Θα έχουν έκταση 7.500 τ.μ. και θα περιλαμβάνουν και

ανοιχτή αθλητική πισίνα, Ολυμπιακών διαστάσεων. Επίσης αθλητικές εγκαταστάσεις για τον Δήμο Αθηναίων με έκταση 4.800 τ.μ., χώροι πρασίνου με έκταση τουλάχιστον 80 στρεμμάτων

-Εργα διαμορφώσεων, πρασίνου, κυκλοφορίας πεζών, εσωτερικού δικτύου και δικτύων υποδομών.

-Περιβαλλοντικές υποδομές για την οχύρωση της περιοχής από φυσικές καταστροφές


Το αθλητικό μουσείο του Παναθηναϊκού θα κατασκευαστεί στη Λεωφόρο, μετά το πέρας φυσικά της κατασκευής του γηπέδου στον Βοτανικό. 



Η ανέγερση του Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ και Πολλαπλών Χρήσεων θα γίνει με μέριμνα και ευθύνη του Δήμου Αθηναίων και με πόρους που ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει να εξασφαλίσει μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία. 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...