Κορονοϊός: Θετικός ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης

 

Από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώθηκε αργά το βράδυ χθες Δευτέρα ότι ο υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορονοϊό έπειτα από εξέταση στην οποία υποβλήθηκε.


Η κατάσταση της υγείας του κ. Πλακιωτάκη είναι καλή και παραμένει στο σπίτι του τηρώντας πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες του.

Είχε ξανακάνει τεστ τον Σεπτέμβριο

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός είχε υποβληθεί και στις αρχές Σεπτεμβρίου σε τεστ για κορονοϊό το οποίο βγήκε αρνητικό.

Ο κ. Πλακιωτάκης σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ υποβλήθηκε μάλιστα και σε επαναληπτικό τεστ κι αφού και αυτό βγήκε αρνητικό μπόρεσε και επέστρεψε στα καθήκοντά του.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Ιωάννης Πλακιωτάκης (Αθήνα, 10 Ιουλίου 1968) είναι Έλληνας πολιτικός και υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Κατάγεται από τη Σητεία και θείος του ήταν ο Μιχαήλ Χλουβεράκης, βουλευτής Λασιθίου με την Εθνική Προοδευτική Ένωσις Κέντρου του Νικολάου Πλαστήρα και με την Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης έχει σπουδάσει Βιοχημικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας. Κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους στη Βιοχημική Μηχανική στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο City University Business School. Στα νεανικά του χρόνια ήταν αθλητής του Σ.Α.Ο.

Στη κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, από το Σεπτέμβριο του 2007 έως τον Οκτώβριο του 2009 διετέλεσε Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας με αντικείμενο αρμοδιότητας τα έργα υποδομής των ενόπλων δυνάμεων, τη μετεωρολογία και το στρατιωτικό αθλητισμό.

Το 2009 με απόφαση του Προέδρου Αντώνη Σαμαρά ορίστηκε Τομεάρχης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Στη κυβέρνηση Σαμαρά, από τον Ιούνιο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015 διετέλεσε Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με αρμοδιότητα τη διαχείριση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και τα κοινοτικά προγράμματα απασχόλησης.

Το Φεβρουάριο του 2015, έπειτα από πρόταση του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, εκλέχθηκε ομόφωνα Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.





Υπήρξε μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής Άμυνας της Βουλής και μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Επιπρόσθετα, από το 2012 έως το 2014 υπήρξε μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας στη Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Ο.Α.Σ.Ε.).

Από το Φεβρουάριο του 2016, είναι τακτικό μέλος της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Συνέλευση του ΝΑΤΟ.

Από τον Δεκέμβριο του 2016, έπειτα από πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, συμμετέχει ως μέλος στην επιτροπή αξιολόγησης των στελεχών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εκλογικές λίστες του κόμματος και ασκεί τα καθήκοντα του Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...