Η πραγματικότητα υποχρεώνει την κυβέρνηση σε αναδίπλωση: «Σκοιλ Ελικικού» το χρονοδιάγραμμα!

 

Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθούσε να παρουσιάσει το αισιόδοξο και άκρως φιλοκυβερνητικό σενάριο περί χρονοδιαγράμματος άρσης των περιοριστικών μέτρων, παρουσιάζοντας παράλληλα έναν σχεδιασμό εμβολιασμών η πραγματικότητα έρχεται για μια ακόμη φορά να τους διαψεύσει και τους υποχρεώνει σε αναδίπλωση.


Οι δύο όψεις του νομίσματος, η ρεαλιστική και η μυθική εμφανίζονται και στον προϋπολογισμό με σχεδιασμούς που μάλλον έχουν ήδη ανατραπεί αλλά αποκορύφωμα όλων είναι η με συνοπτικές διαδικασίες επίταξη των 200ων κλινών στη Θεσσαλονίκη για να καλύψει τι αδυναμίες σχεδιασμού και υλοποίησης από το κράτος.


Μέχρι χθες, ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα κυβερνητικά στελέχη μέχρι τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκης, προσπαθούσαν να μιλήσουν για χρονοδιάγραμμα άρσης μέτρων, ωστόσο σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσγειώθηκε ανώμαλα.


Κάτι που όλος ο κόσμος το ξέρει ή το διαισθάνεται, ο κύριος Πέτσας ήρθε να το ανακοινώσει σήμερα:


«Δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή ρεαλιστικό στόχο η σταδιακή άρση των περιορισμών από την 1η Δεκεμβρίου», δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.


Ο ίδιος «διέψευσε» την κυβέρνηση λέγοντας πως δεν μίλησαν για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αλλά έλεγαν «για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μιας μορφής κανονικότητα μέσα στο Δεκέμβριο».


Πράγματι δεν είχαν μιλήσει για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, δεν θα μπορούσαν εξάλλου με τόσους θανάτους, κρούσματα και πληρότητα των ΜΕΘ, αλλά προσπαθούσαν να δημιουργήσουν μια «καλή εντύπωση» σε καλοκαιρινούς ρυθμούς σχετικού εφησυχασμού και επιστροφής στην κανονικότητα. Είναι το παραμύθι που προσπαθεί να προωθήσει η κυβέρνηση σε κάθε τομέα: Από τα ελληνοτουρκικά, έως την οικονομία ή και την ανεργία!


Σήμερα μίλησε για «μια καλύτερη κατάσταση στη Θεσσαλονίκη» η οποία ωστόσο «δεν προχωρά τόσο γρήγορα στην αποκλιμάκωση». Με απλά λόγια δεν αποκλιμακώνεται...


Αυτά βέβαια λέγονται όταν όλοι οι ειδικοί μιλάνε για τεράστια πίεση που θα ασκηθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τις ημέρες που έρχονται, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να αποφύγει να απολογηθεί για τις πράξεις και παραλείψεις της, όχι μόνον για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας αλλά κυρίως για την εικόνα αντιμετώπισης της κρίσης από το Σύστημα Υγείας, ιδιαίτερα όταν προσπαθούσαν να πείσουν πως προσέλαβαν προσωπικό και δημιούργησαν νέες ΜΕΘ.


Αρκεί να ακούσει κανείς τις δηλώσεις των αρμοδίων -και όχι των κυβερνητικών παραγόντων- για να αντιληφθεί τη μεγάλη απόσταση μεταξύ πραγματικότητας και κυβερνητικής εικονικής πραγματικότητας…


Αυτό όμως που προκύπτει από τις δηλώσεις και των δύο πλευρών, κυβέρνησης και ιδιωτών στον τομέα της Υγείας, είναι ότι ούτε και σε αυτόν τον τομέα υπήρχε κάποιος σοβαρός σχεδιασμός.


Με την κυβέρνηση να ζητά κλίνες ΜΕΘ από τους ιδιώτες και τους τελευταίους να λένε πως ποτέ δεν είχε ζητηθεί κάτι τέτοιο και πως δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός που θα ήταν αναγκαίος για να μην διαδοθεί ο ιός σε άλλους υπάρχοντες ασθενείς..


Η αλήθεια είναι πως αυτή η κυβέρνηση, χρυσάφι πιάνει και κάρβουνο γίνεται… 

ΠΗΓΗ ΑΘΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...