Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας,ICAO για τουρκικό χάρτη: Καμία αλλαγή στα ισχύοντα όρια για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης

 

Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας ξεκαθαρίζει ότι «ουδεμία αλλαγή έχει επέλθει στα όρια και αρμοδιότητες SAR Αθηνών», απαντώντας σε επιστολή του ελληνικού ΥΠΕΞ για τον τουρκικό χάρτη με την επέκταση της περιοχής ευθύνης της Άγκυρας για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.


Ξεκάθαρη ήταν η απάντηση που έδωσε ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, για τα όρια και τις αρμοδιότητες για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης (SAR) Αθηνών.


Χουλουσί Ακάρ


Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας πλέκει το εγκώμιο του στρατού και κατηγορεί την Ελλάδα για «εγωισμό»

Στην απαντητική της επιστολή προς τον Νίκο Δένδια η γενική γραμματέας του ICAO, Φανγκ Λιου, τονίζει ότι «ουδεμία αλλαγή έχει επέλθει στα όρια και αρμοδιότητες SAR Αθηνών», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ που επικαλείται διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επικεφαλής του ICAO υπογραμμίζει ότι δεν έχει υποβληθεί καμία πρόταση τροποποίησης των ορίων αυτών από την τουρκική πλευρά και ότι εν πάση περιπτώσει τα όρια μπορούν να τροποποιηθούν μόνο εάν υπάρχει συμφωνία από όλα τα κράτη της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης βεβαίως της Ελλάδας.


Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Οκτωβρίου ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών Αντίλ Καραϊσμαΐλογλου είχε δημοσιεύσει χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας» υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία επέκτεινε την περιοχή ερευνών και διάσωσης με τρόπο που περιλαμβάνει και τις περιοχές όπου πραγματοποιεί έρευνες για φυσικό αέριο.


​Έντονη ήταν η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για κίνηση με πολιτικά κίνητρα που δεν διστάζει να προκαλέσει σύγχυση, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...