Τεράστιο μπάχαλο στο Νοσοκομείο Κιλκίς! Ξέμειναν από οξυγόνο και ιατρικά αναλώσιμα

 

Σακούλες απορριμμάτων αντί για ποδονάρια αναγκάζονται να φορέσουν οι νοσηλευτές του Νοσοκομείου Κιλκίς, σύμφωνα με καταγγελία τους, γιατί απλούστατα… δεν έχουν ποδονάρια!

Τραγική είναι η κατάσταση που βιώνουν γιατροί και νοσηλευτές στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, όπως ανέφερε ο γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων Αχιλλέας Καλεμκερίδης: «Το νοσοκομείο ξέμεινε ακόμα και από οξυγόνο, ενώ χθες το πρωί νοσηλεύονταν σε κοινούς θαλάμους δύο διασωληνωμένοι, καθώς δεν διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ούτε λοιμωξιολόγο και εντατικολόγο. Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 60 εργαζόμενοι έχουν νοσήσει και είναι σε καραντίνα».

Αναδεικνύοντας τις ελλείψεις σε μέσα προστασίας για το προσωπικό, ο κ. Καλεμκερίδης (έχει νοσήσει τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, η οποία είναι νοσηλεύτρια) κατήγγειλε ότι οι υγειονομικοί δεν έχουν στη διάθεσή τους σε όλες τις βάρδιες ειδικές στολές ούτε μάσκες υψηλής προστασίας.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αρκετές φορές οι υγειονομικοί αναγκάζονται να φορούν μαύρες σακούλες σκουπιδιών αντί για ποδονάρια! Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους της αύξησης των κρουσμάτων στο υγειονομικό προσωπικό».

Όπως υποστηρίζει ο γραμματέας του σωματείου, έχει ζητηθεί από τους εργαζομένους να χρησιμοποιούν τα μέσα προστασίας με φειδώ, καθώς υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις. «Δεν υπάρχει ούτε καν νιπτήρας για να πλένουν τα χέρια τους γιατροί και νοσηλευτές! Γι’ αυτό δεν πίνουν νερό, για να μην πάνε στην τουαλέτα, ενώ αναγκάζονται να φορούν τις στολές έως το πέρας της βάρδιας, ακόμα κι αν αυτές είναι μούσκεμα στον ιδρώτα, γιατί δεν υπάρχουν άλλες. Μας στέλνουν σαν πρόβατα σε σφαγή» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «συνθήκες… Ουγκάντας».

Όταν, λοιπόν, βγαίνουν οι εργαζόμενοι και καταγγέλλουν τα παραπάνω, ποιο μήνυμα μπορεί να στείλει είτε ο υπουργός Υγείας είτε ο πρωθυπουργός στους κατοίκους του νομού Κιλκίς, οι οποίοι δεν ξέρουν εάν θα ξεπεράσουν το πρόβλημα του κορονοϊού στην περίπτωση που νοσηλευτούν στο νοσοκομείο της πόλης, καθώς οι ελλείψεις είναι τεράστιες και η κατάσταση, τραγική, κρίνοντας από τις καταγγελίες και την κραυγή αγωνίας των νοσηλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...