Ο Πομπέο επιστρέφει σπίτι του στο Κάνσας σκεπτόμενος το μέλλον του στην Πολιτική

 

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («WSJ»). Ο Μάικ Πομπέο, ο οποίος πέρασε τέσσερα χρόνια επιβλέποντας τον μηχανισμό εξωτερικών πληροφοριών και διεθνών σχέσεων της κυβέρνησης Τραμπ, σχεδιάζει να επιστρέψει στο Κάνσας, όπου υποστηρικτές και παρατηρητές λένε ότι είναι σε καλή θέση για την επιδίωξη προσωπικών πολιτικών φιλοδοξιών.

Σε συνέντευξη στο Γραφείο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κ. Πομπέο είπε ότι αυτός και η σύζυγός του, η Σούζαν, σκοπεύουν να επιστρέψουν κάποια στιγμή στο Κάνσας για να είναι με φίλους, οικογένεια και την εκκλησιαστική τους κοινότητα. Ως μέλος του Κογκρέσου, εκπροσώπησε την Τέταρτη Περιφέρεια του κράτους για έξι χρόνια.

Τις τελευταίες εβδομάδες της κυβέρνησης του Τραμπ, ο Υπουργός Εξωτερικών αρνήθηκε να αποκλείσει πιθανές μελλοντικές εκλογές για δημόσια αξίωση, λέγοντας ότι επικεντρώνεται στην τρέχουσα δουλειά του και δεν έχει σκεφτεί πολλά για το επόμενο διάστημα. Ομως, οι μακροχρόνιοι υποστηρικτές του βλέπουν τον κ. Πομπέο να αξιοποιεί την εθνική και διεθνή του θέση για μια μελλοντική εκλογή για κυβερνήτη, γερουσιαστή των ΗΠΑ ή, μια μέρα, πρόεδρο ή αντιπρόεδρο.

«Κρίνοντας από ό,τι ακούω μέσα στο κόμμα, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει», δήλωσε ο Μάικ Κούκελμαν (Mike Kuckelman), πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Κάνσας.

Το μέλος δε της εθνικής επιτροπής του κόμματος στο Κάνσας Μαρκ Καρς (Mark Kahrs) βλέπει τον κ. Πομπέο πιθανό διεκδικητή της έδρας του κυβερνήτη απέναντι στην Δημοκρατική κυβερνήτη του Κάνσας Λάουρα Κέλι (Laura Kelly) σε δύο χρόνια.

Κι ενώ ο κ. Καρς είπε ότι εξακολουθεί να ελπίζει ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα υπηρετήσει για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, πιστεύει ότι ο κ. Πομπέο έχει ισχυρή αξίωση να τον διαδεχθεί κάποια μέρα. «Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα είναι το κόμμα του Τραμπ αυτή τη στιγμή, και νομίζω, από όλο τον εσωτερικό κύκλο του Τραμπ, ο Μάικ φέρει αυτό το δικαίωμα, φέρει το μανδύα του διαδόχου του Τραμπ», είπε.

Ο κ. Πομπέο απορρίπτει όλες τις συζητήσεις για το πολιτικό του μέλλον. «Δεν σκέφτηκα καν τι συμβαίνει στις 21 Ιανουαρίου αρκετά για να σχολιάσω», είπε ο κ. Πομπέο, αναφερόμενος την επόμενη μέρα της ορκωμοσίας. «Δεν έχω σκεφτεί ούτε μισό δευτερόλεπτο τους πολιτικούς αγώνες στην πολιτεία του Κάνσας».

Ως υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Πομπέο έφερε μια ασυμβίβαστη προσέγγιση σε αντιπάλους όπως η Κίνα και το Ιράν. Εχει επικεντρωθεί σε ζητήματα που ανταποκρίνονται στη συντηρητική βάση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, συμπεριλαμβανομένης της θρησκευτικής ελευθερίας και των αμβλώσεων, ενώ υποστηρίζει την εξωτερική πολιτική του Τραμπ «America First». Αποφεύγει τη μοίρα άλλων ανώτερων αξιωματούχων που μπλέχτηκαν με τον Πρόεδρο και κατέληξαν να απολυθούν.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...