Η ιστορία θα θυμάται τη σημερινή βία στο Καπιτώλιο


 Barack Obama 
7 Ιανουάριος στις 2:56 π.μ.  · 
Η ιστορία θα θυμάται ορθά τη σημερινή βία στο Καπιτώλιο, υποκινούμενη από έναν καθιστικό πρόεδρο που συνεχίζει να λέει ψέματα για το αποτέλεσμα μιας νόμιμης εκλογικής αναμέτρησης, ως στιγμή μεγάλης ατίμωσης και ντροπής για το έθνος μας. Αλλά θα αστειευόμασταν αν το αντιμετωπίζαμε ως απόλυτη έκπληξη.
Εδώ και δύο μήνες, ένα πολιτικό κόμμα και το συνοδευτικό του οικοσύστημα των ΜΜΕ είναι πολύ συχνά απρόθυμοι να πουν στους οπαδούς τους την αλήθεια - ότι δεν ήταν ιδιαίτερα στενή εκλογή και ότι στις 20. Ιανουαρίου θα εγκαινιαστεί ο εκλεγμένος Πρόεδρος Μπάιντεν. Η αφήγηση φαντασίας τους έχει αποσπάσει όλο και περισσότερο από την πραγματικότητα, και χτίζει πάνω σε χρόνια σπαρμένων δυσαρέσκειών. Τώρα βλέπουμε τις συνέπειες, μαστιγωμένοι σε ένα βίαιο κρεσέντο.
Αυτή τη στιγμή, οι Ρεπουμπλικανοί ηγέτες έχουν μια επιλογή που έγινε ξεκάθαρη στους βεβηλωμένους χώρους της δημοκρατίας. Μπορούν να συνεχίσουν σε αυτόν τον δρόμο και να συνεχίσουν να ανατριχιάζουν τις πυρκαγιές. Ή μπορούν να επιλέξουν την πραγματικότητα και να κάνουν τα πρώτα βήματα για να σβήσουν τις φλόγες. Μπορούν να επιλέξουν την Αμερική.
Έχω την καρδιά μου να δω πολλά μέλη του κόμματος του Προέδρου να μιλούν σκληρά σήμερα. Οι φωνές τους προσθέτουν στα παραδείγματα των Ρεπουμπλικανικών Κρατικών και τοπικών εκλογικών αξιωματούχων σε πολιτείες όπως η Γεωργία που αρνήθηκαν να εκφοβιστούν και έχουν εκπληρώσει τα καθήκοντά τους με ευνοϊκό τρόπο. Χρειαζόμαστε περισσότερους ηγέτες σαν αυτούς - αυτή τη στιγμή και τις ημέρες, τις εβδομάδες και τους μήνες που έρχονται ως πρόεδρος-ο Biden εργάζεται για την αποκατάσταση ενός κοινού σκοπού στην πολιτική μας. Είναι στο χέρι όλων μας ως Αμερικανοί, ανεξαρτήτως κόμματος, να τον υποστηρίξουμε σε αυτόν τον στόχο.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...