Η Virgin Galactic ανακοινώνει νέο παράθυρο δοκιμαστικής πτήσης

 

Η Virgin Galactic ανακοίνωσε το παράθυρο για μια δοκιμαστική πτήση του SpaceShipTwo Unity που θα λειτουργεί με πύραυλο στις 13 Φεβρουαρίου, με ευκαιρίες να πετάξει όλο τον Φεβρουάριο, εν αναμονή καλών καιρικών συνθηκών και τεχνικής ετοιμότητας. Η δοκιμαστική πτήση θα συνοδεύεται από δύο πιλότους και θα φέρει ερευνητικό ωφέλιμο φορτίο στο πλαίσιο του προγράμματος NASA Flight Opportunities.

Οι προετοιμασίες πριν από την πτήση βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στο Spaceport America, New Mexico, συμπεριλαμβανομένων αυστηρών μέτρων για την προετοιμασία των οχημάτων, των πιλότων, των ομάδων και των εγκαταστάσεων, με κορυφαίες προτεραιότητες τις διαδικασίες ασφαλείας. 

Η Virgin Galactic στο Spaceport America
Παρθένος Γαλαξιακός

Ένας βασικός στόχος της επερχόμενης πτήσης θα είναι να δοκιμάσει την επανορθωτική εργασία που έχει ολοκληρωθεί από την πτήση της 12ης Δεκεμβρίου 2020, όταν ο υπολογιστής του πλοίου σταμάτησε την ανάφλεξη του κινητήρα πυραύλων. Από τότε η ομάδα διεξήγαγε την ανάλυση των βασικών αιτιών, ολοκλήρωσε τις απαιτούμενες διορθωτικές εργασίες και πραγματοποίησε εκτεταμένες δοκιμές εδάφους. Το επόμενο στάδιο θα είναι η αξιολόγηση και η επαλήθευση αυτής της εργασίας κατά τη διάρκεια μιας πτήσης με πύραυλο. 

Η πτήση θα ενσωματώσει όλους τους αρχικούς στόχους δοκιμής από την προηγούμενη δοκιμαστική πτήση, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης στοιχείων της καμπίνας του πελάτη, της δοκιμής της δυνατότητας ζωντανής ροής από το διαστημόπλοιο έως το έδαφος και την αξιολόγηση των αναβαθμισμένων οριζόντιων σταθεροποιητών και των ελέγχων πτήσης κατά τη φάση ενίσχυσης η πτήση. 

Μετά από αυτήν την πτήση, και σύμφωνα με τις κανονικές διαδικασίες, η ομάδα θα ολοκληρώσει μια εκτενή αναθεώρηση δεδομένων, η οποία θα ενημερώσει τα επόμενα βήματα στο πρόγραμμα δοκιμαστικής πτήσης. Η πτήση θα πραγματοποιείται μόνο από βασικό προσωπικό. Κανένα μέσο δεν θα βρίσκεται επί τόπου, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα COVID-19 της εταιρείας και της πολιτείας.

Η ομάδα της Virgin Galactic προετοιμάζεται για δοκιμαστική πτήση
Παρθένος Γαλαξιακός

Ο Michael Colglazier, Διευθύνων Σύμβουλος της Virgin Galactic, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιστρέψουμε στον ουρανό και να συνεχίσουμε το πρόγραμμα δοκιμών πτήσης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μας για τη συνεχιζόμενη σκληρή δουλειά και επιμέλεια που εργάστηκαν προς αυτή την σημαντική ορόσημο για την Virgin Galactic. "

Το Virgin Galactic Pilot Corps ολοκλήρωσε πρόσφατα δύο πτήσεις με τη μητρότητά του, VMS Eve, για ρουτίνα εκπαίδευση ικανότητας χειριστή. Αυτή η εκπαίδευση περιελάμβανε τη χρήση της μητρότητας για να προσομοιώσει την πτήση και τη φάση προσέγγισης προς το έδαφος της πτήσης για το SpaceShipTwo, δείχνοντας την ευελιξία του VMS Eve ως κάτι περισσότερο από μια μητρότητα.

Επισκεφθείτε την Virgin Galactic για να μάθετε περισσότερα και να ακολουθήσετε στο Facebook , το Twitter και το Instagram για τα τελευταία σχετικά με το πρόγραμμα δοκιμών πτήσης SpaceShipTwo Unity.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...