Χιόνια και στην Αττική ανήμερα της 25ης Μαρτίου - Ποιες περιοχές θα «ασπρίσουν»

 

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος την Πέμπτη το πρωί, ανήμερα της 25ης Μαρτίου υπάρχει μια πιθανότητα να χιονίσει από τα βόρεια προάστια της Αττικής και βορειότερα-βορειοδυτικότερα και βορειοανατολικότερα γεωγραφικά στο νομό.

Ο Μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος σε νεότερη πρόγνωση του καιρού, υποστηρίζει πως αναμένονται χιονοπτώσεις, ακόμη και στην Αττική, την 25η Μαρτίου.

Όπως αναφέρει, την Πέμπτη το πρωί, ανήμερα της 25ης Μαρτίου υπάρχει μια πιθανότητα να χιονίσει από τα βόρεια προάστια της Αττικής και βορειότερα-βορειοδυτικότερα και βορειοανατολικότερα γεωγραφικά στο νομό.

«Αυτή την ώρα, το εκτιμώμενο υψόμετρο πάνω από το οποίο θα εκδηλώνονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις την Πέμπτη το πρωί, είναι περίπου τα 300-350 μέτρα» συμπληρώνει στην πρόγνωσή του ο Γιάννης Καλλιάνος. Ο καιρός άλλωστε αναμένεται να χαλάσει από το απόγευμα της Δευτέρας σκόνη, βροχές και κατά τόπους χιονοπτώσεις.

Έκπληξη να δούμε χιόνια πιο κοντά προς τα βόρεια προάστια

Θα το θεωρήσω μεγάλη έκπληξη οι χιονοπτώσεις να κατέβουν χαμηλότερα υψομετρικά, ενώ λόγω του ότι μετά το πρωινό οι θερμοκρασίες θα ανέβουν κάπως εύκολα, οι όποιες χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σχετικά γρήγορα στα γύρω ορεινά και ημιορεινά.

Την Κυριακή, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ανέφερε πως το διήμερο μεταξύ Τετάρτης και Πέμπτης αναμένονται χιόνια στα βόρεια προάστια, ενώ στα ανατολικά οι μέγιστες θερμοκρασίες δεν θα ξεπερνούν τους 10 βαθμούς Κελσίου. Αυτό καθώς η πολική εισβολή έρχεται από την Ουκρανία και μέσω Τουρκίας θα επηρεάσει τα ανατολικά και τα κεντρικά της χώρας.

Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Αν με ρωτάτε αν θα χιονίσει για παράδειγμα στην Κηφισιά ή και λίγο χαμηλότερα το πρωί της Πέμπτης, θα σας απαντήσω ότι φαίνεται να είναι οριακό.

Πιο πιθανό είναι να χιονίσει για παράδειγμα σε περιοχές όπως:

  • Άγιος Στέφανος,
  • Θρακομακεδόνες,
  • Άνοιξη
  • Βίλια,
  • Εκάλη,
  • Αφίδνες,
  • Μαλακάσα,
  • Αυλώνας,
  • Φυλή,
  • Βαρνάβας
  • Ιπποκράτειος πολιτεία,
  • Γραμματικό,
  • Ψηλά στην πόλη της Πεντέλης,
  • Δροσιά,
  • Διόνυσος,
  • Σταμάτα

Πιο έντονη η χιονόπτωση στη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα

Στους νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν ακόμη χαμηλότερα υψομετρικά ενώ στην Εύβοια, όπως και στην βόρεια Αττική, οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται το πρωί της Πέμπτης πάνω από τα 300-350 περίπου μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιάννης Καλλιάνος διευκρινίζει πως όλα τα παραπάνω «ισχύουν αν δεν αλλάξει κάτι στα επόμενα τρεξίματα των προγνωστικών μοντέλων».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 22-03-2021
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και από το απόγευμα σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυριώς στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νοτιοδυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και από τη νύχτα και στη νότια νησιωτική χώρα.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και στα ανατολικά θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 16 και στα βόρεια έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες αυξημένες νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και τη νύχτα θα ενισχυθούν έως τα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 18 και στα βόρεια έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τη νύχτα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 19 και τοπικά στην Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Στα βόρεια νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και τη νύχτα θα ενισχυθούν τοπικά έως 7 μποφόρ.
Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα νότια έως 20 και στα βόρεια έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές το απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και το βράδυ έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 23-3-2021
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Νεφώσεις με βροχές και στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, πιθανώς κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά - ημιορεινά χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 και στα βόρεια από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, στα ημιορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς, οι οποίες κατά περιόδους πιθανώς να είναι πυκνές.
Ανεμοι: Από βόρειες 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 και στα βόρεια έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές και εκ νέου από τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Το απόγευμα από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στις Κυκλάδες στα 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 και στην Κρήτη έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, που από το απόγευμα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και βαθμιαία θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση το βράδυ. Στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 και στα βόρεια από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν βαθμιαία στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα).
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, βαθμιαία βορειοανατολικοί 6 με 7 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 και από το απόγευμα βαθμιαία 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...