Ανοίγει το λιανεμπόριο υπό όρους: LIVE οι ανακοινώσεις με το βλέμμα στα κρούσματα

 

Παρακολουθήστε ζωντανά τις ανακοινώσεις για τη σταδιακή και ελεγχόμενη επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων, στον απόηχο των «μαύρων» ρεκόρ κρουσμάτων και των 3.616 νέων μολύνσεων που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η μαραθώνια σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγήθηκαν άνοιγμα του λιανεμπορίου από Δευτέρα, με αυστηρά μέτρα, τρίωρο χρονικό περιορισμό και rapid test στους εργαζόμενους δύο φορές την εβδομάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα ανοίξουν μόνο τα μικρά καταστήματα και όχι τα πολυκαταστήματα, δεν πέρασε η άρση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων, ενώ αποφασίστηκε να ανοίξουν τα σχολεία όταν κυκλοφορήσουν τα self tests.

Παρακολουθήστε την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών με θέμα το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την CoViD-19, τον κορονοϊό, την εξέλιξη της πανδημίας, την προοπτική των εμβολίων, την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την επέκταση του λοκντάουν από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Νωρίτερα, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τα κατεπείγοντα μέτρα για την πανδημία, τροπολογία που μεταξύ άλλων προβλέπει υποχρεωτικούς διαγνωστικούς ελέγχους για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με την τροπολογία, εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος δημόσιας υγείας, από τη διάδοση του κορονοϊού, μπορεί να ορίζεται, με υπουργική απόφαση, ως προϋπόθεση προσέλευσης στον τόπο παροχής εργασίας, η προηγούμενη διαπίστωση μετά από διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορονοϊό, ότι ο απασχολούμενος δεν έχει βρεθεί θετικός σε δοκιμασία διαγνωστικού ελέγχου. Η υποχρέωση αυτή μπορεί να προβλέπεται για εργαζόμενους που απασχολούνται ιδίως σε κλάδους του λιανεμπορίου, του επισιτισμού, του τουρισμού, της μεταποίησης και των μεταφορών και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές καθώς και σε δικαστικούς λειτουργούς και δικαστικούς υπαλλήλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...