Γερμανία: Σχεδιάζει να αγοράσει 30 εκατ. δόσεις εμβολίου Sputnik V από τη Ρωσία

 

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Σαξονίας, η Γερμανία θέλει να αγοράσει συνολικά 30 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

«Θέλουμε από 10 εκατομμύρια δόσεις τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο», είπε ο Μίχαελ Κρέτσμερ, στην διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα.

«Προϋπόθεση βέβαια είναι να εγκριθεί το εμβόλιο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Η έγκριση είναι η απαραίτητη βάση εμπιστοσύνης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία εάν εγκριθεί μέσα στον Μάιο. Βρίσκεται τώρα στη Μόσχα αντιπροσωπεία του ΕΜΑ και ο Ρώσος υπουργός Υγείας μας μας διαβεβαίωσε ότι θα είναι κοινή προσπάθεια».  

Εάν ισχύσει αυτό το χρονοδιάγραμμα, η Σαξονία υπολογίζει ότι θα παραλάβει από 500.000 δόσεις ανά μήνα και επί τρεις μήνες, σύμφωνα με τους κανόνες διανομής στα γερμανικά κρατίδια. Εάν το εμβόλιο έχει αποδοχή από του πολίτες, είπε ο Kretschmer τότε μπορεί η παραγγελία να αυξηθεί.

Ο ίδιος ωστόσο, είπε ότι θα εμβολιαστεί με σκεύασμα της AstraZeneca την ερχόμενη εβδομάδα, ως ψήφο εμπιστοσύνης στο εμβόλιο που αντιμετωπίζεται πλέον με καχυποψία και από τους Γερμανούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ανγκελα Μέρκελ χθες επέκρινε το γεγονός ότι ορισμένες χώρες της ΕΕ χρησιμοποιηθούν ήδη το Sputnik χωρίς την έγκριση του ΕΜΑ, την ώρα βεβαίως που κρατίδια όπως η Βαυαρία και το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία διαπραγματεύονται κατά μόνας με τους Ρώσους. Στη Γερμανία αρμόδια για την αγορά εμβολίων είναι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...