«Ξύπνα Μιχάλη» - Επιστολή αναγνώστη προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

 

Επιστολή η οποία απευθύνεται στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη απέστειλε αναγνώστης του zougla.gr.

Σε αυτή αναφέρεται στην εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η πρωτεύουσα, καθώς και στην εγκληματικότητα που τη μαστίζει.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

Κυκλοφορείς στο Κέντρο της Αθήνας και δεν αναγνωρίζεις πια την αγαπημένη σου πόλη! Άνθρωποι από όλο το κόσμο περιφέρονται μιλώντας ακατάληπτες γλώσσες, ενώ ούτε οι γνώσεις Αγγλικών, Γαλλικών, Ιταλικών, Ισπανικών

θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τι λέει μια επιγραφή ή τι πουλάει κάποιο μαγαζί. Υπάρχει Νόμος για τις επαγγελματικές επιγραφές στη Χώρα ή τσάμπα έφαγες τα χρόνια σου στα θρανία;

Έτσι είναι οι σύγχρονες μεγαλουπόλεις, όλες οι μεγάλες διεθνείς πρωτεύουσες ! Πολυσυλλεκτικά κέντρα ανθρώπων από όλο τον κόσμο που αναπτύσσουν ελευθέρα τις δεξιότητές τους, την Τέχνη τους, την Επιστήμη τους, το Εμπόριό τους!!!

Είναι, άραγε, έτσι και η Αθήνα μας; Έχει μετατραπεί σε διεθνή μεγαλούπολη;

Ξύπνα Μιχάλη, δεν είναι έτσι η Αθήνα μας!

Ξύπνα Μιχάλη, γιατί εσένα σε πάνε και σε φέρνουνε σε φρουρούμενα αυτοκίνητα, αλλά εμείς κυκλοφορούμε με τα πόδια, με το μετρό, με τα λεωφορεία!

Παντού, στα ΜΜΜ, στους δρόμους, στις πλατείες κυκλοφορούν συμμορίες από ληστές και άρπαγες της περιουσίας του λαού που έχεις ορκιστεί να προστατεύεις!

Κλέβουν τα κινητά από τους μαθητές, παρενοχλούν τα κοριτσόπουλα στον δρόμο, βουτάνε πράγματα από τους γέροντες και στήνουν ενέδρες οργανωμένες και πολυάριθμες για να ληστέψουν πιο «προσοδοφόρα» θύματα!

Ξύπνα Μιχάλη! Γιατί ορκίστηκες στο Σύνταγμά μας να προστατεύεις την ακεραιότητα, την ασφάλεια και την περιουσία των ΠΟΛΙΤΩΝ αυτού του Κράτους ! Όχι των ΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, των «επισκεπτών» από τα βάθη της Ανατολής και της Αφρικής που ήρθαν εδώ υποτίθεται για να βρουν μια καλύτερη μοίρα, αλλά επιδίδονται σε αρπαγές, σε κλοπές και σε βιαιότητες!

Πού βρίσκουν τα λεφτά όλοι αυτοί για να κυκλοφορούν στους δρόμους όλη μέρα χωρίς να δουλεύουν (και πού να δουλέψουν;), με τα σύγχρονα κινητά, τα καινούρια ρούχα και παπούτσια; Πώς πληρώνουν ενοίκια-φως-νερό-εισιτήρια; Τους τα δίνουν οι εργαζόμενοι γονείς τους ή οι συνταξιούχοι παππούδες τους;

Ξύπνα Μιχάλη ! ΔΕΝ είναι από τα επιδόματα, είναι ΛΕΙΑ!

Είτε τα χρησιμοποιούν, είτε τα πήραν με λεφτά κλεπταποδόχων, είτε τα αγοροπουλάνε μεταξύ τους, είναι προϊόντα ΚΛΟΠΗΣ!

Ξύπνα Μιχάλη!

Θυμάσαι τι θα πει «Υπουργός Προστασίας του Πολίτη»; Προστατεύεις τους φορολογουμένους ΠΟΛΙΤΕΣ, όχι τα καθάρματα!

Ορκίστηκες να προστατεύεις τα παιδιά μας! Έχουμε λειώσει στο μεροκάματο και τους φόρους για να πληρώνεσαι εσύ και οι άνδρες σου ώστε να προστατεύετε εμάς και την περιουσία μας!

Ξύπνα Μιχάλη!

Σε πληρώνουμε αδρότατα για να συλλαμβάνεις τους ΚΛΕΦΤΕΣ και τους κακοποιούς, όχι τα παιδιά μας στις πλατείες!

Για να βάζεις χειροπέδες στους κλέφτες, όχι να σπας τα χέρια των παιδιών μας.

Αλλά πάνω από 160 μέρες ο Παππάς είναι ασύλληπτος, μαζί με άλλα κακοποιά στοιχεία που δρουν ανεξέλεγκτα εις βάρος των ΠΟΛΙΤΩΝ αυτού του τόπου!

Ξύπνα Μιχάλη! Κουνήσου! Μας παίρνουν και τα σώβρακα!

Ξύπνα Μιχάλη !

Περνάς βιαστικά νομοσχέδια για φοιτητική αστυνομία για να ελέγχει ποιος μπαινοβγαίνει στα Πανεπιστήμιά μας.

Αλλά πού είναι η Υπηρεσία Αλλοδαπών να ελέγχει όλα αυτά τα κλεφτρόνια που ληστεύουν ασύστολα και καθημερινά τους πολίτες αυτή της χώρας που σε πληρώνει για να ζεις με άνεση και ασφάλεια εσύ και η οικογένειά σου; Πού είναι η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ; Κλέβουν ασύστολα, μπαίνουν σε σπίτια, σπάνε εξοχικά που απαγορεύεις να πάνε οι ιδιοκτήτες να τα φροντίσουν, κλέβουνε ζώα, αυτοκίνητα, εργαλεία των αγροτών. Κλέβουν ή ληστεύουν με απειλή τα παιδιά μας και τους γέροντες!

Ποια προστασία και ασφάλεια παρέχεις στους Αθηναίους, που είναι η μισή Ελλάδα και το 70% των φορολογικών εσόδων από τα οποία πληρώνεσαι εσύ και οι άνδρες σου;

Τα τμήματα Ασφάλειας, όχι μόνο δεν ασχολούνται με τις χιλιάδες μικροκλοπές, αλλά αποτρέπουν τον πολίτη να καταθέσει καταγγελία γιατί έχει πολύ χαρτούρα και ξέρουν ότι δεν πρόκειται να βρουν τίποτα ΠΟΤΕ! Άσε που δεν έχουν επαρκές προσωπικό βάρδιας! Αλλά στέλνεις 14 άνδρες να φυλάνε τον… Φουρθιώτη!!!

Και πώς να βρουν τους κλέφτες; Όταν υπάρχει καταγγελία ότι στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ κτήριο βρίσκονται κλοπιμαία, άλλα η Αστυνομία δεν επιτρέπεται ούτε να χτυπήσει το κουδούνι γιατί «θα ενοχλήσει» τους κλέφτες και ίσως διαμαρτυρηθούν στον… μουφτή τους!

Όταν η Εισαγγελία ΔΕΝ δίνει ένταλμα έρευνας σε έναν χώρο που υπάρχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ και ΣΑΦΗΣ ένδειξη ότι «φιλοξενείται» κλεμμένη ΛΕΙΑ εγκλημάτων κατά των πολιτών! Όταν η Αστυνομία εντοπίζει κάπου ένα κλεμμένο κινητό, άλλα η Ασφάλεια δεν ασχολείται διότι «δεν έχει άτομα» και η Εισαγγελία δεν καταδέχεται να απασχοληθεί με την κλοπή ενός κινητού γιατί φυλάει μη σκοντάψει καμία «περσόνα»;

Βέβαια, ΔΕΝ είναι ηλίθιοι, ούτε και εμείς όμως είμαστε ηλίθιοι!

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι, εφόσον εκεί βρίσκεται ένα κλεμμένο κινητό, ο κάτοχος είτε θα έχει και άλλα κλεμμένα (γιάφκα) είτε θα πει από πού το πήρε και θα εξαρθρωθεί μια σπείρα κλεφτών!  Άσε που εκτός από κλοπιμαία μπορεί να βρούνε και ΟΠΛΑ, πυρομαχικά, μολότοφ, μαχαίρια, στειλιάρια…

Και οι επόμενοι δεν θα τολμήσουν ή θα σκεφτούν πολύ πριν τα βάλουν με τον… Μιχάλη!

Ξύπνα Μιχάλη !

Η σπηλιά του Αλή Μπαμπά έχει πλημυρίσει την Αθήνα με τα «παιδιά» της!

Κλέβουν, αρπάζουν, χτυπάνε παρενοχλούν και η Αστυνομία ασχολείται με το να τρομοκρατεί τα παιδάκια και τους πολίτες αν φοράνε μάσκες και τους κόβει πρόστιμο αν είναι… μεγάλη η οικογένεια!

Με τις «μαζώξεις» κακοποιών στην Αχαρνών, την πλατεία Βάθης, στο Μεταξουργείο, στην Κουμουνδούρου, στην Αθηνάς δεν ασχολείται ΚΑΝΕΝΑΣ από εσάς!

Δεν τολμά με το σκοτάδι να κυκλοφορήσει φορολογούμενος πολίτης γιατί θα τον «φορολογήσουν» και οι συμμορίες αθλίων που είναι ανεξέλεγκτοι! Αρπάζουν από τα χέρια των παιδιών μας τα τηλέφωνα και τα λεφτά και μένουν ατιμώρητοι να απολαμβάνουν τη λεία τους και να μας κοροϊδεύουν κι από πάν !

Ξύπνα Μιχάλη! Και τίμησε τα παντελόνια σου και τους όρκους σου!

Οι υφιστάμενοί σου αγανακτούν γιατί γίνονται περίγελοι των πολιτών και μεταφέρουν όλη αυτή τη δυσφορία σε ΕΣΕΝΑ, που τους έχεις δεμένα τα χέρια. Οι υφιστάμενοι σου είναι Έλληνες πολίτες, έχουν ορκιστεί στο Σύνταγμα και τους Νόμους αυτού του Κράτους και τους βλέπουν να καταλύονται μπροστά στα μάτια τους ανίκανοι να αντιδράσουν!

Ξύπνα Μιχάλ !

Γίνεσαι ρεζίλι στα μάτια των συμπολιτών σου! Αυστηρός στα γερόντια, τα παιδιά και τους εργαζόμενους και ανύπαρκτος στα μάτια των αλητών που δραγουμεύουν την Αθήνα και όλη την Ελλάδα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!

Ξύπνα Μιχάλη! Και διάβασε την ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ αλλά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ περιπέτεια ενός πολίτη που περιγράφεται παρακάτω (με ΟΛΑ τα ακριβή, τεκμηριωμένα στοιχεία στη διάθεση του έκδοτη) και, αν δεν κοκκινίσεις από ντροπή, ευχόμαστε να κοκκινίσεις από θυμό και να αρχίσεις να ασχολείσαι με την πραγματική δουλειά που σου ανατέθηκε από τον ΛΑΟ να κάνεις!

Την ασφάλεια της ακεραιότητας και της περιουσίας των ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ πολιτών!

Ξύπνα Μιχάλη !

===Μια θλιβερή ιστορία σε ένα θλιβερό Κράτος===

Μεσημέρι Τρίτης, οδός Αθηνάς, δίπλα στην Κεντρική Αγορά της Αθήνας, που οι Αθηναίοι κατεβαίνουν εκατοντάδες χρόνια τώρα να ψωνίσουν διαλεκτά και εξειδικευμένα τρόφιμα για τις οικογένειες τους.

Ιδιωτικό αυτοκίνητο κάνει στάση, παρκαρισμένο στην ειδική προβλεπόμενη θέση του οδοστρώματος και ο οδηγός «πετάγεται» για να παραλάβει κάποια τρόφιμα από ένα ειδικό κατάστημα, ακλουθώντας όλους τους επιβεβλημένους κανόνες της «καραντίνας» που δοκιμάζει τις αντοχές του Ελληνικού πληθυσμού και εμπορίου εδώ και ένα χρόνο.

Σε 3 λεπτά επιστρέφει και αναχωρεί, άλλα αμέσως διαπιστώνει ότι το εμπρός αριστερό λάστιχο είναι σκασμένο. ΑΤΥΧΙΑ, θα πεις, τι να κάνουμε ?

Για να μην εμποδίζει τη κίνηση, οδηγεί μερικές δεκάδες μέτρα ακόμα μέχρι την επομένη εσοχή του δρόμου, πρακτικά καταστρέφοντας το λάστιχο του, άλλα αποφεύγοντας να ενοχλήσει τους συμπολίτες του δημιουργώντας έμφραγμα σε ένα τόσο στενό κεντρικό εμπορικό της Αθήνας.

Κατεβαίνει και καλεί την οδική βοήθεια και στην αναμονή «πετάγεται» να πάρει κάτι από το περίπτερο απέναντι. Φυσικά, δεν αφήνει τη τσάντα του στο αμάξι, την έχει μαζί του στον αριστερό του ώμο. Δεν είναι περιοχή που κυκλοφορείς «χάλαρα και ξέγνοιαστα» κι ας είσαι στην Αθηνάς, στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

Επιστρέφοντας, ακουμπά στο καπό το βάρος της τσάντας του χωρίς να τη βγάλει από τον αριστερό του ώμο και απαντά με το αριστερό του χέρι σε κλίση της οδικής βοήθειας, έχοντας «κλειδώσει» τον ιμάντα της τσάντας με το αριστερό του χέρι.

Από τη δεξιά πλευρά, έκθετος στο οδόστρωμα, εμφανίζεται ένας νέος που του πετά νερό στη δεξιά τσέπη του μπουφάν. Ενστικτωδώς, ο πολίτης αντιδρά, στρέφεται δεξιά για να αποφύγει το νερό (δεν είναι και εποχές για να μας …βρέχουν) και να καταλάβει τι γίνεται.

Αστραπιαία, από αριστερά ένα άλλο άτομο του κόβει με στιλέτο το λουρί της τσάντας, την αρπάζει και εξαφανίζεται.

Τα λάστιχο τελικά είναι σκασμένο επίτηδες, για να μην υπάρξει καταδίωξη με το όχημα. Είναι άλλωστε η «παγίδα» για να ακινητοποιηθεί το όχημα, ο οδηγός να απασχοληθεί με τη βλάβη, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στη συμμορία να τον ληστέψει. Αν δεν έπαιρναν τη τσάντα από τον ώμο, θα βούταγαν κάτι από το αμάξι. Γιαυτο υπήρξε και η δεύτερη απασχόληση με το νερό ! Αν δεν αποσπόταν η προσοχή του από τον πρώτο συμμορίτη, αν αντιδρούσε έγκαιρα εις βάρος του δεύτερου για να σώσει τη τσάντα, μάλλον θα τον κάρφωναν με το στιλέτο, άλλα τη λεία θα την έπαιρναν !

Μέσα στη τσάντα, είναι το iPad, το τηλέφωνο, στικάκια μνήμης και καλώδια που αποτελούν πλέον το «κινητό γραφείο» του σημερινού Έλληνα τηλε-εργαζόμενου, που βρίσκεται συνεχώς on-line για τηλεδιασκέψεις, παρακολούθηση αλληλογραφίας, μηνύματα στο κινητό και τα κοινωνικά δίκτυα.

Γιατί ο σημερινός ιδιωτικός υπάλληλος, σε συνθήκες κορωνοϊού, είναι διαρκώς πλέον εκτιθέμενος σε δεκάδες μορφές «εισερχομένης» επικοινωνίας, οι περισσότερες από τις οποίες είναι διαδραστικές, ήτοι απολύτως παρεμβατικές και διασπαστικές. Intrusive που λένε και στο χωριό μας. Γιατί, δεν είναι πια τα φιλαράκια που τις χρησιμοποιούν για τη πλάκα μας, άλλα οι πελάτες και οι συνάδελφοι που μπορει να έχουν κάποια ανάγκη ή κάποια δυσκολία να ξεπεράσουν !  Και από αυτό εξαρτάται η δουλειά σου, ο μισθός σου, η οικογένεια σου που πασχίζει να τα βγάλει πέρα !

Καλείται το «100» και πράγματι έρχονται 2 μηχανές με 4 παιδιά που δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον. Πάνε με το θύμα μέχρι το σημείο που φαίνεται να είναι «σταματημένη» η τσάντα με τα ηλεκτρονικά που είχε μέσα. Εκεί, είναι ΔΕΚΑΔΕΣ μαγαζάκια που πουλάνε κινητά και ηλεκτρονικά, με ταμπέλες σε ακατάληπτες γλώσσες (υπάρχει Νόμος για τις επιγραφές…) οπού οι υπάλληλοι ξαφνικά «ντεν μιλανε το Ελινικά» και φυσικά οι αστυνομικοί ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να κάνουν έρευνα.

Καλείς πάλι το «100» (όπως έχεις προσυνενοηθεί) επειδή η τσάντα στις 21:30 (με απαγόρευση κυκλοφορίας) «μετακινείται» και από το αρχικό σημείο που είχε σταματήσει, πηγαίνει σε ένα άλλο, 1-2 χιλιόμετρα μακριά.

Είναι μια πολυκατοικία 3 ορόφων που κάποτε έμεναν Έλληνες οικογενειάρχες και δεν θα είχες ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα να χτυπήσεις ένα κουδούνι και να πεις : «Ανοίχτε μου σας παρακαλώ, πηγαίνω στον κο Μιχάλη στο 2ο όροφο» και θα σου άνοιγαν ! Επίσης, μπορούσες να πεις : «Είμαι ο Κυριάκος από τα Χανιά και ήρθα να δω τον εξάδερφο μου αλλά λείπει. Μου ανοίγετε σας παρακαλώ?» Και πάλι θα σου άνοιγαν, για να μη σου πω ότι θα σε κέρναγαν και μελιτζανάκι γλυκό. Κάποτε !!! Τότε που ΔΕΝ φοβόντουσαν και τη σκιά τους !!!

Τώρα, μπαινοβγαίνουν παρέες 5-6 ατόμων (22:15, εν μέσω καραντίνας και με απαγόρευση κυκλοφορίας), αγνώστου ταυτότητας και προελεύσεως, αλλά η Αστυνομία που είναι παρούσα δεν μπορεί ΟΥΤΕ να κτυπήσει το κουδούνι, ούτε να ελέγξει ταυτότητες αυτών που μπαίνουν και βγαίνουν (με απαγόρευση), πόσω μάλλον να κάνει έρευνα για να εντοπίσει μια ομάδα από κλοπιμαία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξάρθρωση ολόκληρης σπείρας που λυμαίνεται τη πόλη…

Ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας, είναι μόνος του, λέει, για ΟΛΗ την Αττική ! Που να τρέχει τώρα να κάνει έρευνα στη  γιάφκα «…για ένα κινητό…».

Ξύπνα Μιχάλη ! Γιατί δεν θα ξαναδείς τη ψήφο «ούτε και της μάνας σου», που λέει και ο λαός μας.

ΞΥΠΝΑ Μιχάλη !!! Ξύπνα !!!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021, 14:45    

Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...