Πανεκπαιδευτικό: Στους δρόμους ξανά οι φοιτητές κατά του νόμου Κεραμέως – Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (Photos/Video)

 

Στον δρόμο κατέβηκαν φοιτητές και εκπαιδευτικοί, με αίτημα να ανοίξουν οι σχολές τους με όλα τα μέτρα προστασίας. Οι φοιτητικοί σύλλογοι παράλληλα ζήτησαν την κατάργηση του νόμου Κεραμέως για την αστυνομία στα Πανεπιστήμια.


Η πορεία ξεκίνησε, ξεκίνησε στη 1 μ.μ. στα Προπύλαια, με μεγάλη συμμετοχή.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν είναι «με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία», «η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε πουλιέται ούτε προσκυνά».

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμενων και τμήματος των διαδηλωτών σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της πόλης.

Τα επεισόδια, σύμφωνα με πληροφορίες άρχισαν με εκτόξευση μολότοφ κατά αστυνομικών δυνάμεων από άτομα που πιθανότατα βρέθηκαν στην «ουρά» του συλλαλητηρίου, που μέχρι εκείνη τη στιγμή εξελισσόταν ομαλά.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά και κρότου-λάμψης και ακολούθησαν συγκρούσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον μία προσαγωγή. Η ΕΡΤ μετέδωσε πάντως πως νεαροί έχουν εγκλωβιστεί από αστυνομικές δυνάμεις εντός του ΑΠΘ. Νεαροί πέταξαν πέτρες εναντίον των ΜΑΤ που έχουν παραταχθεί έξω από το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο τραυματίες και στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Επίσης, τα τοπικά μέσα μετέδωσαν ότι υπάρχουν και δύο καμένα αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...