Κολιέ και αξεσουάρ που δήθεν προστατεύουν από τα 5G αποδείχθηκε πως είναι ραδιενεργά

 Οι θεωρίες συνωμοσίας για "επιπτώσεις στην υγεία" οδήγησαν στην άνθιση αγοράς συσκευών «anti-5G».

Περιδέραια και αξεσουάρ που οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι δήθεν «προστατεύουν» τους ανθρώπους από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G φαίνεται πως τελικά είναι ραδιενεργά.

Η ολλανδική αρχή για την Πυρηνική Ασφάλεια και την Ακτινοπροστασία (ANVS) εξέδωσε προειδοποίηση για δέκα προϊόντα που διαπίστωσε ότι εκπέμπουν επιβλαβή ιονίζουσα ακτινοβολία.

Προέτρεψε τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τα προϊόντα, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβη. 

  

Σημειώνεται πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα δίκτυα 5G είναι επιβλαβή για την υγεία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G είναι ασφαλή και δεν διαφέρουν ουσιαστικά από τα υπάρχοντα σήματα 3G και 4G. 

 

Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιούν μη ιονίζοντα ραδιοκύματα που δεν καταστρέφουν το DNA. Παρόλα αυτά, υπήρξαν επιθέσεις σε πομπούς από ανθρώπους που πιστεύουν ότι είναι επιβλαβή.

Τα προϊόντα που εντοπίστηκαν περιελάμβαναν μάσκα ύπνου «Energy Armor», βραχιόλι και κολιέ. Ένα παιδικό βραχιόλι, με την επωνυμία Magnetix Wellness, βρέθηκε επίσης να εκπέμπει ακτινοβολία.

«Μην τα φοράτε άλλο, αφήστε το στην άκρη και αναμείνατε οδηγίες για την επιστροφή τους», ανέφερε η ANVS σε ανακοίνωσή της.

«Οι πωλητές στην Ολλανδία που είναι γνωστοί στην ANVS έχουν ενημερωθεί ότι η πώληση απαγορεύεται και πρέπει να σταματήσει αμέσως και ότι πρέπει να ενημερώσουν τους πελάτες τους σχετικά».

Οι θεωρίες συνωμοσίας, όπως αναφέρει το BBC, έχουν τροφοδοτήσει μια αγορά συσκευών «anti-5G» που συνήθως διαπιστώνεται ότι δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα.

Τον Μάιο του 2020, υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου προσπάθησε να σταματήσει τις πωλήσεις ενός USB stick αξίας 339 λιρών που υποτίθεται ότι προσφέρει «προστασία» από το 5G. Τα λεγόμενα «αυτοκόλλητα κατά της ακτινοβολίας» πωλούνται επίσης στο Amazon. Η

ANVS δημοσίευσε στον ιστότοπό της πλήρη λίστα με τα προϊόντα που προσδιόρισε ως ραδιενεργά.

Πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...