Οι πάμπλουτοι του Λος Άντζελες καταφεύγουν στις απομιμήσεις ως απάντηση στην αύξηση της εγκληματικότητας

 Συναγερμός έχει σημάνει μεταξύ των πάμπλουτων κατοίκων του Λος Άντζελες καθώς η εγκληματικότητα στο Μπέβερλι Χιλς έχει αυξηθεί. Έτσι, σταρ του Χόλιγουντ, στελέχη ορισμένων εκ των μεγαλύτερων στούντιο, επιχειρηματίες και άλλοι παράγοντες της showbiz καταφεύγουν σε λύσεις όπως το να αγοράζουν αντιγραφές ακριβών ρολογιών και κοσμημάτων ώστε οι απώλειες τους να μην είναι μεγάλες αν πέσουν θύματα ληστείας.

Στο δεύτερο μισό του Νοεμβρίου καταγράφηκαν 11 ληστείες σε πολυτελή καταστήματα, ενώ

σύμφωνα με την Αστυνομία της Πόλης των Αγγέλων τα βίαια εγκλήματα στην περιοχή έχουν αυξηθεί κατά 25% τους τελευταίους 12 μήνες. Συνολικά, σε όλο το Λος Άντζελες οι φόνοι έχουν αυξηθεί κατά 52% σε σύγκριση με το 2019.

«Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι εξειδικεύονται στο να αντιγράφουν πράγματα. Μπορούν να πάρουν ένα ρολόι αξίας 200.000 δολαρίων και να φτιάξουν ένα που να μοιάζει ίδιο με 2.000 – 3.000 δολάρια», δήλωσε ο Μπράιαν Πιλ, ιδρυτής της εταιρίας Estate Managers Coalitiion στο The Hollywood Reporter. «Έτσι, σε περίπτωση που κλαπεί, ο πελάτης χάνει πάρα πολύ λιγότερα χρήματα», πρόσθεσε.

Η παραγγελία απομιμήσεων είναι μονάχα ένα από μέτρα που λαμβάνουν οι εύποροι κάτοικοι των προαστίων του Λος Άντζελες, έπειτα από μια σειρά ενόπλων ληστειών σε βίλες και καταστήματα. Ο Μπράιαν Πιλ αποκάλυψε πως ορισμένοι πελάτες του έχουν ήδη αποκτήσει περισσότερα αλεξίσφαιρα αυτοκίνητα. Παράλληλα, οι εταιρίες φύλαξης και ασφάλειας παρατηρούν αύξηση της πελατείας τους έως και 50%. Μάλιστα, η ζήτηση για οπλισμένους φύλακες είναι ολοένα και μεγαλύτερη, αναφέρει η ίδια πηγή. Συνάμα, καταγράφεται και αύξηση στις σχολές που διδάσκουν αυτοάμυνα στην περιοχή.

Πρόσφατα, ληστές εισέβαλαν στο σπίτι της Ντορίτ Κέμσλεϊ, σταρ reality show, από όπου άρπαξαν πολυτελή κοσμήματα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Επίσης, σε ένοπλη ληστεία σκοτώθηκε και η Ζακλίν Αβάντ, η 81χρονη πεθερά του υπεύθυνου της Netflix, Τεντ Σαράντος.

TAGS

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...