Eμφύλιος πόλεμος στην Άνδρο για τα σκουπίδια

 

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

«Εμφύλιος πόλεμος» έχει ξεσπάσει στην Άνδρο με αφορμή την εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος στον οποίο απορρίπτονται τα σκουπίδια του νησιού. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες από το σημείο, που βρίσκονται στη διάθεση του zougla.gr, είναι αποκαρδιωτικές αφού παραπέμπουν σε καταστάσεις που παρατηρούνται συνήθως σε τριτοκοσμικές χώρες.

Στοίβες σκουπιδιών αραδιασμένες δεξιά και αριστερά, μπλεγμένες με ξερόχορτα, πέτρες, πλαστικά και χώμα, συνθέτουν ένα δυστοπικό τοπίο που συναντάται κυρίως σε μετα-αποκαλυπτικές ταινίες δράσης.

Έκρηξη σε συνεργείο αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο ένας 35χρονος

 

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε με εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο ένας 35χρονος υπάλληλος συνεργείου αυτοκινήτων, μετά από φωτιά που ξέσπασε πριν από λίγη ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από έκρηξη σε δεξαμενές υγραερίου σε συνεργείο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και Ταντάλου. Τη στιγμή της έκρηξης εντός του συνεργείου βρίσκονταν ένας υπάλληλος και δύο ακόμη στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Μείζον θέμα για τον Άρειο Πάγο η μηνυτήρια αναφορά Αγγελή κατά Σοφουλάκη

 

Η υπόθεση χρήζει ταχείας διερεύνησης για να απομακρυνθούν οι σκιές αμφισβήτησης από τον χώρο της Δικαιοσύνης

Άλλη μία πληγή στην εικόνα της Δικαιοσύνης αποτελεί η πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής κατά του συναδέλφου του, Λάμπρου Σοφουλάκη, στην Εισαγγελία του Πρωτοδικείου Αθηνών, την οποία μάλιστα κοινοποίησε και στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, που ερευνά τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με βάση το σενάριο της σκευωρίας στην υπόθεση Novartis.

Εμπαίζουν τους Έλληνες με τα ατομικά τεστ ανίχνευσης κορονοϊού

 

Οι φαρμακοποιοί «αδειάζουν» την κυβέρνηση και την κατηγορούν ότι προσπαθεί να καλύψει την αποτυχία της ρίχνοντας αλλού τις ευθύνες της


Σε επικοινωνιακή φωτοβολίδα έτοιμη να εκπυρσοκροτήσει στα χέρια της κυβέρνησης εξελίσσεται η βαρύγδουπη δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη πως η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα κάνει χρήση των ατομικών τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί την κρίση.

Σοφία Κορμά: Η αρχισμηνίας που θα παρουσιάσει την στρατιωτική παρέλαση (video)

 

Συμπαρουσιάστρια του Νίκου Αλιάγα..

Η εντυπωσιακή αρχισμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας Σοφία Κορμά θα αναλάβει μαζί με τον Νίκο Αλιάγα την τηλεοπτική μετάδοση της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση.

Φουρτουνιασμένες οι σχέσεις Μητσοτάκη – Κικίλια

 

Φουρτουνιασμένη είναι η σχέση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια το τελευταίο διάστημα. 

Είναι γνωστό άλλωστε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ενοχληθεί από την αιφνίδια απόφαση του Βασίλη Κικίλια προ ενός μηνός να προαναγγείλει την αυστηροποίηση του lockdown.

Το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο όση δυσοίωνη είναι και η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σύμφωνα με το matrix24 η επικοινωνία και η συνεργασία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βασίλη Κικίλια γίνεται ολόενα και δυσκολότερη.

25η Μαρτίου: Η μετάδοση της παρέλασης και οι εκπομπές για την Εθνική Επέτειο

 

Έτοιμα για να εορτάσουν και τα κανάλια τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με άλλα να αφιερώνουν όλο το πρόγραμμά τους στη συγκεκριμένη μέρα, όπως ο ΣΚΑΪ και η ΕΡΤ και άλλα κάποιες εκπομπές με σχετικά θέματα.

Η κάλυψη της ΕΡΤ δεν θα είναι μόνο τη συγκεκριμένη μέρα, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με εκπομπές, ντοκιμαντέρ και αφιερώματα από την ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2 αλλά και όλα τα ραδιόφωνα της ελληνικής ραδιοφωνίας.

Ενώ ο ΣΚΑΪ την 25η Μαρτίου, προσαρμόζει το πρόγραμμα του μ’ ένα 24ωρο αφιέρωμα στο σημαντικότερο γεγονός της νεότερης Ιστορία μας, της ημέρας που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Τουρκία: Κατέρρευσε το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης

 

Το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης διέκοψε δύο φορές σήμερα το πρωί τις συναλλαγές ύστερα από την ισχυρή πτώση του βασικού του δείκτη στον απόηχο της βουτιάς της τουρκικής λίρας ύστερα από την αποπομπή του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας.

Οι συναλλαγές ανεστάλησαν για πρώτη φορά για 35 λεπτά για να επαναληφθούν στις 09.30 ώρα Ελλάδας, αφού ο γενικός δείκτης είχε σημειώσει πτώση 6,65%, καθώς ενεργοποιήθηκε μηχανισμός που προβλέπει τέτοιου είδους διακοπή σε περιπτώσεις ισχυρών διακυμάνσεων των τιμών των μετοχών. Ωστόσο οι συναλλαγές αποκαταστάθηκαν μόνο για 8 λεπτά, πριν διακοπούν για δεύτερη φορά στις 09.38 ώρα Ελλάδας, ύστερα από νέα πτώση του γενικού δείκτη κατά 7%.

Χιόνια και στην Αττική ανήμερα της 25ης Μαρτίου - Ποιες περιοχές θα «ασπρίσουν»

 

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος την Πέμπτη το πρωί, ανήμερα της 25ης Μαρτίου υπάρχει μια πιθανότητα να χιονίσει από τα βόρεια προάστια της Αττικής και βορειότερα-βορειοδυτικότερα και βορειοανατολικότερα γεωγραφικά στο νομό.

Ο Μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος σε νεότερη πρόγνωση του καιρού, υποστηρίζει πως αναμένονται χιονοπτώσεις, ακόμη και στην Αττική, την 25η Μαρτίου.

Όπως αναφέρει, την Πέμπτη το πρωί, ανήμερα της 25ης Μαρτίου υπάρχει μια πιθανότητα να χιονίσει από τα βόρεια προάστια της Αττικής και βορειότερα-βορειοδυτικότερα και βορειοανατολικότερα γεωγραφικά στο νομό.

Der Spiegel: «Ήλιος, θάλασσα και χωρίς Covid» τα ελληνικά νησιά - Τεράστιο όφελος για εκατομμύρια επισκέπτες

 Το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού για τα μικρά ελληνικά νησιά, όπου ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός των ενήλικων κατοίκων ενάντια στην Covid-19.

«Ήλιος, θάλασσα και χωρίς Covid», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του περιοδικού Der Spiegel σχετικά με τα μικρά ελληνικά νησιά, στα οποία είτε ολοκληρώθηκε είτε ολοκληρώνεται σύντομα ο εμβολιασμός του συνόλου του ενήλικου πληθυσμού. Στο επίκεντρο του αφιερώματος τίθεται η Αστυπάλαια.

«Υπέροχη φύση, γαλανά νερά, ασβεστωμένα σπίτια, άψογη κουζίνα και η περίφημη φιλοξενία:

Μήνυμα στην Άγκυρα από «Ηνίοχο»: Οι κορυφαίες αεροπορίες στον κόσμο ξανά στην Ελλάδα - Rafale εναντίον F-16, Mirage και F-18

 

Το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας έχει σχεδιάσει ήδη κάθε λεπτομέρεια της άσκησης με αναβαθμισμένα σενάρια στα οποία θα κυριαρχούν ειδικά όσο θα περνούν οι ημέρες τα μεγάλα COMAO(σχηματισμοί) και οι σύνθετες αποστολές οι οποίες θα περιλαμβάνουν κάθε μορφή εναέριου πολέμου.

Mε εντυπωσιακή Γαλλική παρουσία και τις κορυφαίες αεροπορίες στον κόσμο να δίνουν ηχηρό παρόν στο μεγάλο αεροπορικό ραντεβού της Πολεμικής μας Αεροπορίας, ο «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021» ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι τα φτερά του. Πέρυσι η μεγάλη αεροπορική άσκηση που διοργανώνει η HAF δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας της πανδημίας όμως φέτος τίποτα δεν φαίνεται ότι μπορεί να

Belharra: Οι άγνωστες λεπτομέρειες της γαλλικής πρότασης – Μία φρεγάτα στη Γαλλία και οι άλλες τρεις στην Ελλάδα

 

Στην τελική ευθεία οδεύει το ζήτημα της απόκτησης τεσσάρων φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό με τη Γαλλία να έχει καταθέσει μία ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση προς την Αθήνα. Ειδικότερα, το Παρίσι προτείνει να κατασκευαστούν τρεις φρεγάτες στην Ελλάδα και η τέταρτη στη Γαλλία.

Η γαλλική πρόταση υποστηρίζει πως η κατασκευή της πρώτης φρεγάτας στη Γαλλία θα εξασφαλίσει την επιχειρησιακή αξιοποιήση για την Ελλάδα σε συντομότερο χρονικό διάστημα, ενώ ο όμιλος εγγυάται τη μεταφορά της απαραίτητης τεχνολογίας για την κατασκευή τριών φρεγατών στην Ελλάδα.

Πύραυλοι Meteor: Το υπερόπλο στα χέρια των Ελλήνων ιπτάμενων – Γιατί φέρνει πανικό στην Άγκυρα

 

Ο συγκεκριμένος πύραυλος έχει τη δυνατότητα εμπλοκής στόχου εκτός οπτικού πεδίου (Beyond Visual Range).

«Προστιθέμενη αξία» στην ήδη εντυπωσιακών επιδόσεων πλατφόρμα των Dassault Rafale που θα αποκτήσει η Πολεμική Αεροπορία δίνουν οι πύραυλοι Meteor. Πρόκειται για ένα πρόσθετο εργαλείο στα χέρια των άξιων Ελλήνων ιπταμένων που μπορεί να προκαλέσει καίρια χτυπήματα στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία και μάλιστα – λόγω βεληνεκούς – από απόσταση… ασφαλείας.