Μοιρασιά (1-1) για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στο ντέρμπι, διατήρησαν το +9 οι Πειραιώτες

 

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι κορυφής της Super League ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, οι οποίοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 την Κυριακή στην Τούμπα, για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι «ασπρόμαυροι» ήταν καλύτεροι από τους Πειραιώτες και άξιζαν το «τρίποντο», ωστόσο η ομάδα του Μαρτίνς έμεινε όρθια και η τελική μοιρασιά ισοδυναμεί με νίκη γι' αυτήν, καθώς διατήρησε το +9 από τον άμεσο ανταγωνιστή της, στη μάχη του τίτλου.

Το συγκρότημα του Λουτσέσκου άνοιξε το σκορ στο 42' με το αυτογκόλ του Μπα, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση δύο λεπτά αργότερα με την κεφαλιά του Τικίνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Θεσσαλονικείς είχαν δοκάρι με τον Τσιγγάρα στο 52'.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ

Χωρίς εκπλήξεις παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου. Κάτω από τα δοκάρια πήρε θέση Πασχαλάκης με τετράδα στην άμυνα τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Κρέσπο και Βιεϊρίνια.

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής ξεκίνησαν οι Κούρτιτς - Τσιγγάρας με τον Αουγκούστο να είναι σε έναν πιο προωθημένο ρόλο, τους Μπίσεσβαρ - Αντρίγια να βρίσκονται στις πτέρυγες και τον Άκπομ να είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Στον αντίποδα ο Μαρτίνς παρέταξε τους Πειραιώτες στην Τούμπα με σύστημα 3-4-3, δίνοντας φανέλα βασικού στον Τικίνιο. Συγκεκριμένα, ο Βάτσλικ ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Μπα να συνθέτουν στην τριάδα των στόπερ. Στα δύο άκρα ήταν οι Ρέαμπτσιουκ και Ανδρούτσος, ενώ στο κέντρο ξεκίνησαν οι Μαντί Καμαρά και Εμβιλά.

Τέλος, στα δεξιά της επίθεσης ξεκίνησε ο Μασούρας, αριστερά ο Αγκιμπού Καμαρά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης πήρε θέση ο Τικίνιο.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πάρα πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και άρχισε με το... καλημέρα να κάνει αισθητή την παρουσία του στα καρέ του Βάτσλικ, ο οποίος είχε αρκετή δουλειά στο ξεκίνημα του ντέρμπι.

Στο 7' ο Σλοβάκος ενήργησε σωτήρια σε φαλτσαριστό σουτ του Κούρτιτς από αριστερά, διώχνοντας σε κόρνερ, ενώ έκανε μεγάλη επέμβαση και ένα λεπτό αργότερα σε κεφαλιά του Ίνγκασον, μετά από εκτέλεση κόρνερ.







Ένα σουτ στο 12' από τον Τικίνιο δεν ανησύχησε τον Πασχαλάκη, με τον «δικέφαλο» του Βορρά να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, απειλώντας εκ νέου στο 14' με τον Μπίσεσβαρ, ο οποίος δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, βλέποντας όμως κι αυτός τον Βατσλίκ να απομακρύνει τον κίνδυνο για την εστία του.

Γενικά οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο 20λεπτο υπέπεσαν σε πολλά λάθη σε κέντρο και άμυνα, έχοντας δεχτεί και αρκετές φάσεις, με τον άξονά του να είναι η «αχίλλειος πτέρνα» του.

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά, να κλέψουν μπάλες, βγάζοντας δεύτερες επιθέσεις, ωστόσο δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί για τον ΠΑΟΚ, που είχε κατοχή, η οποία σε κάποια σημεία άγγιξε το 73%.

Στη μοναδική περίπτωση που ο Ολυμπιακός βγήκε επικίνδυνα σε αντεπίθεση ήταν στο 15ο λεπτό, όταν ο Ανδρούτσος έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, μετά την πάσα του Παπασταθόπουλου. Εντούτοις ο μπακ των Πειραιωτών δεν έκανε καλό κοντρόλ, δίνοντας τη δυνατότητα στην άμυνα των γηπεδούχων να τον κόψει.Μετά το πρώτο τέταρτο ο ρυθμός έπεσε, με τον δικέφαλο του Βορρά όμως να έχει σταθερά την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιουργώντας ακόμη μία καλή φάση στο 23', αυτή τη φορά με τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος έκανε ένα φαλτσαριστό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, βλέποντας τον Βατσλίκ να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στο 40ο λεπτό ο Λουτσέσκου προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Μπίσεσβαρ είχε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Ζαμπά, ενώ δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ σε μία στημένη φάση.

Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Μπα βρήκε την μπάλα, ξεγελώντας τον Βάτσλικ, ο οποίος είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

Πάντως η απάντηση των Πειραιωτών ήταν άμεση, καθώς έφτασαν στην ισοφάριση στο 44': Μετά από σκαστό σουτ του Μαντί Καμαρά λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Τικίνιο, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Πασχαλάκη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς στο β' μέρος, στην προσπάθειά του να αλλάξει τα κακώς κείμενα της ομάδας του, έριξε τους Μπουχαλάκη και Λαλά στο ματς αντί των Μπα και Ανδρούτσο, μετατρέποντας το σύστημα των φιλοξενούμενων σε 4-2-3-1 από 3-4-3.

Όπως συνέβη και στο πρώτο μέρος όμως έτσι και στην επανάληψη η ομάδα του Λουτσέσκου μπήκε πιο δυνατά, φτιάχνοντας δύο φάσεις για να σκοράρει στο 52’ με το σουτ του Ζίβκοβιτς που έδιωξε ο Βατσλίκ και στο 53’ με το σουτ του Τσιγγάρα που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ. 

Στο 74' ο Ζαμπά έκανε μετωπική επίθεση και σούταρε αλλά δεν αιφνιδίασε τον« φύλακα άγγελο» της εστίας των Πειραιωτών. Από τη μεριά του ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ στο 76' με τον Μασούρα που από πλάγια θέση έκανε πλασέ σουτ στην εστία του Πασχαλάκη για να βρει η μπάλα το δεξί δοκάρι του και να φύγει άουτ.

Εν συνεχεία ο ρυθμός έπεσε αισθητά και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προστατέψουν τον βαθμό που κρατούσαν στα χέρια τους, με αποτέλεσμα το 1-1 να διατηρηθεί έως το τελευταίο σφύριγμα του Πορτογάλου ρέφερι.

Κίτρινες: Ζίφκοβιτς, Κούρτιτς, Κρέσπο, Μπα, Μαντί Καμαρά, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Αγκιμπού Καμαρά.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (66΄Σίντκλεϊ), Κρέσπο, Ίνγκασον, Λύρατζης (88' Σάστρε), Κούρτιτς (88' Σβαμπ), Τσιγγάρας (66' Μιτρίτσα), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (40' Ζαμπά), Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Άκπομ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα (46' Μπουχαλάκης), Ανδρούτσος (46' Λαλά), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Μασούρας (90' Βρουσάϊ), Αγκιμπού Καμαρά (93' Βαλμπουενά), Τικίνιο (87' Ελ Αραμπί).

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022, 21:54

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...