Κρίση στην Ουκρανία: Καίνε οι τιμές τιμές φυσικού αερίου και πετρελαίου – Απώλειες με το άνοιγμα στις χρηματαγορές

 Ρότα για τα 100 δολάρια το βαρέλι έχει βάλει η διεθνής τιμή του πετρελαίου με τους επενδυτές να ανησυχούν πως η ουκρανική κρίση θα μπορούσε να οξύνει την ενεργειακή κρίση διεθνώς. Ανοδικά κινείται και η τιμή του φυσικού αερίου στην αγορά αναφοράς της Ολλανδίας (TTF) διαμορφούμενη στα 78,75 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα.

Δεδομένου ότι η Ευρώπη καλύπτει από τη Ρωσία το 25% των αναγκών της σε πετρέλαιο και το 40% των αναγκών της σε φυσικό αέριο, μια κλιμάκωση της κρίσης και μια πιθανή επιβολή μέτρων και αντιμέτρων θα μπορούσε να οδηγήσει σε βραχυπρόθεσμα προβλήματα τροφοδοσίας.

Εν μέσω αυτών των ανησυχιών η διεθνής τιμή του πετρελαίου Μπρεντ ενισχύεται σήμερα κατά 2,48% στα 97,76 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου ενισχύεται κατά 3,95% στα 94,67 δολάρια το βαρέλι.

Πτωτικά άνοιξαν όλες οι ευρωπαϊκές αγορές

Στην Φρανκφούρτη, ο γερμανικός δείκτης DAX σημειώνει πτώση 1,61%, στη Γαλλία ο CAC υποχωρεί κατά 0,75%, στη Βρετανία ο δείκτης FTSE σημειώνει πτώση κατά 0,63%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί κατά 1%.

Στο -2.59% το Χρηματιστήριο του Μιλάνου. Στις 171,9 μονάδες το spread

Χρηματιστήριο: Στις 936,20 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών

Aπώλειες καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, μετά την κλιμάκωση της έντασης στην ρωσο-ουκρανική κρίση

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 936,20 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,38%. Από τους επιμέρους δείκτες τ άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης της Υγείας (+0,22%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των πρώτων Υλών (-1,89%), των Κατασκευών (-1,70%) και των Τραπεζών (-1,69%).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...