Η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με «κατεστραμμένα ουκρανικά οχήματα» Η FSB δημοσιεύει βίντεο με δύο τεθωρακισμένα οχήματα, που καταστράφηκαν μετά την εικαζόμενη είσοδο στο ρωσικό έδαφος

 Η Μόσχα δημοσίευσε βίντεο που αποδεικνύουν, όπως λέει, εισβολή ουκρανικών στρατευμάτων στο ρωσικό έδαφος. Ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Μόσχας δείχνει δύο τεθωρακισμένα οχήματα BMP στο δάσος ανατολικά της αμφισβητούμενης περιοχής Donbass, που καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού της Δευτέρας το πρωί.

Μαύρος καπνός φαίνεται να αναδύεται από το ναυάγιο ενός οχήματος μάχης πεζικού BMP-2. Μια εσωτερική έκρηξη φαίνεται να ανατίναξε τον πυργίσκο και τις πίσω καταπακτές του άλλου οχήματος, ενός BMP-1, το οποίο στο βίντεο έδειξε να καίγεται έντονα.

Ενώ η Ρωσία είχε προηγουμένως εκδώσει δήλωση σχετικά με την πυρκαγιά, αυτό είναι το πρώτο βίντεο που υποτίθεται ότι τεκμηριώνει τα επακόλουθά της – και η πρώτη αναφορά στη θέση της, ένα δάσος κοντά στο χωριό Mityakinskaya στην περιοχή του Ροστόφ, ανατολικά της πόλης Λούγκανσκ. 

..

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας (FSB), Ρώσοι συνοριοφύλακες στην περιοχή του Ροστόφ, ανατολικά της αυτοαποκαλούμενης δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, εντόπισαν μια ομάδα πέντε Ουκρανών σαμποτέρ να περνούν τα σύνορα γύρω στις 6 το πρωί τοπική ώρα τη Δευτέρα. Ζήτησαν υποστήριξη από τα στρατεύματα της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας για να συλλάβουν τους εισβολείς.

Αφού ξέσπασε μια συμπλοκή, δύο ουκρανικά BMPs διέσχισαν τα σύνορα για να απεγκλωβίσουν την ομάδα, δήλωσε η FSB. Ρώσοι στρατιώτες κατέστρεψαν και τα δύο οχήματα και σκότωσαν πέντε σαμποτέρ . Δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των συνοριακών στρατευμάτων.

Σε άλλο περιστατικό στην περιοχή του Ροστόφ τη Δευτέρα, οι συνοριοφύλακες της FSB συνέλαβαν πράγματι έναν Ουκρανό σαμποτέρ, αποκάλυψε ο διευθυντής της υπηρεσίας, Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συνάντησης του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.


Ο στρατός της Ουκρανίας είπε ότι οι ρωσικοί ισχυρισμοί για απόπειρα εισβολής σαμποτέρ ήταν ψευδείς, ενώ ο ανώτατος αξιωματούχος του Υπουργείου Εσωτερικών του Κιέβου τους χαρακτήρισε «ψευδείς ειδήσεις».


Τα δύο περιστατικά σημειώνονται καθώς τόσο το Κίεβο όσο και οι δύο αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες στην ανατολική Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για σφοδρό βομβαρδισμό κατά μήκος της γραμμής ανακωχής. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει πρόσχημα για «εισβολή» στην Ουκρανία. Το Κρεμλίνο αρνείται σταθερά ότι είχε σχέδια εισβολής και ζήτησε μια διπλωματική λύση στην κρίση που χρονολογείται από το 2014, όταν οι εθνικιστές που υποστηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ ανέτρεψαν την εκλεγμένη κυβέρνηση στο Κίεβο.

           

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...