Σιμονιάν για «μπλόκο» σε Sputnik - RT: Ξέρουμε να δουλεύουμε με απαγορεύσεις -Κανείς δεν θα απολυθεί

 «Πληρωμένη» απάντηση στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την πρόταση απαγόρευσης των RT και Sputnik εντός ΕΕ από τη Μαργαρίτα Σιμονιάν.

Τη δική της απάντηση στο «μπλόκο» των Sputnik και RT στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλει να επιβάλει η Κομισιόν, έδωσε η Μαργαρίτα Σιμονιάν.

Η αρχισυντάκτρια του RT, αναφερόμενη στην απαγόρευση της μετάδοσης των RT και Sputnik στην ΕΕ, δήλωσε επίσης πως «ούτε ένα άτομο που εργάστηκε πιστά και συνεχίζει να εργάζεται για εμάς δεν θα απολυθεί σε καμία χώρα».

«Ξέρουμε πώς να κάνουμε τη δουλειά μας σε καθεστώς απαγορεύσεων. Αυτοί οι "άνθρωποι που αγαπούν την ελευθερία" μας προετοίμαζαν για αυτό εδώ και οκτώ χρόνια» έσπευσε να συμπληρώσει. 

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο που έδωσε και τo Sputnik στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επισημαίνοντας πως η ΕΕ μετά από αυτό «θα μπορούσε επίσης να απαγορεύσει» το 'Ιντερνετ.
«Συμβουλεύουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην σταματήσει στα ημίμετρα και απλώς να απαγορεύσει εντελώς το Διαδίκτυο», ήταν η απάντηση από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.
Nωρίτερα, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο πλαίσιο των ευρύτερων κυρώσεων προς τη Ρωσία, επεσήμανε πως προχωρά σε «ένα άλλο πρωτόγνωρο βήμα» καθώς «θα απαγορεύσουμε στην ΕΕ τη μηχανή των ΜΜΕ του Κρεμλίνου».
 «Τα κρατικά Russia Today και Sputnik, καθώς και οι θυγατρικές τους, δεν θα μπορούν πλέον να διαδίδουν τα ψέματά τους για να δικαιολογήσουν τον πόλεμο του Πούτιν και να δούμε διχασμό στην Ένωσή μας», υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν.
«Αναπτύσσουμε εργαλεία για την απαγόρευση της τοξικής και επιβλαβούς παραπληροφόρησης στην Ευρώπη» πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται πως η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κάλεσε την ΕΕ να απαγορεύσει το RT σε όλες τις χώρες της Ένωσης και να «απομακρυνθούν» οι δημοσιογράφοι του, ενώ πρόσφατα οι «27» επέβαλαν κυρώσεις στην αρχισυντάκτρια του RT, Mαργαρίτα Σιμονιάν.<
  • RT
  • Sputnik
  • ΕΕ
  • Ευρωπαϊκή Ένωση
  • Μαργαρίτα Σιμονιάν
  • Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...