Ο χρυσός διαπραγματεύεται στα 2.000 δολάρια, το φυσικό αέριο στα 3.800 δολάρια

 Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη συνέχισαν να αυξάνονται στις δημοπρασίες στις 7 Μαρτίου. Σύμφωνα με το χρηματιστήριο ICE, το κόστος των συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης Απριλίου στον ευρωπαϊκό κόμβο TTF στην Ολλανδία ξεπέρασε τα 3.700 δολάρια και στη συνέχεια αυξήθηκε στα 3.800 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα.

Η ζήτηση για ενέργεια έχει αυξηθεί λόγω των αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων, των φόβων για διακοπές του εφοδιασμού και της επιβολής σκληρών κυρώσεων από τις ΗΠΑ και την ΕΕ κατά της Ρωσίας, όπως η αποσύνδεση της χώρας από το SWIFT και η απαγόρευση εργασιών που σχετίζονται με τη διαχείριση των αποθεμάτων και των περιουσιακών στοιχείων της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζα.


Εν τω μεταξύ, οι τιμές του χρυσού έχουν ξεπεράσει το επίπεδο των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά, καθώς οι επενδυτές προτιμούν να αποφεύγουν τους κινδύνους λόγω των επιδεινούμενων γεωπολιτικών εντάσεων. Από τις 7 Μαρτίου, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων COMEX έφτασαν τα 2.005,2 δολάρια ανά ουγγιά. Οι σποτ τιμές του χρυσού έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τις 19 Αυγούστου 2020 — 2.000,69 $.


Επιπλέον, εν μέσω των φόβων για διακοπή των προμηθειών, η τιμή του παλλαδίου εκτινάχθηκε σε υψηλό όλων των εποχών - 3.177 $ από το πρωί της 7ης Μαρτίου. Η Ρωσία αντιπροσωπεύει το 40 τοις εκατό της παγκόσμιας παραγωγής παλλαδίου. Το μέταλλο χρησιμοποιείται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε καταλύτες για τη μείωση των εκπομπών υδρογονανθράκων.


Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, η παγκόσμια επενδυτική ζήτηση για χρυσό μειώθηκε κατά 43% στα τέλη του 2021, στους 1.007 τόνους. Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι η ζήτηση για ράβδους και νομίσματα χρυσού αυξήθηκε κατά 31 τοις εκατό κατά τη διάρκεια του έτους και έφτασε στο υψηλό οκταετίας των 1.180 τόνων.

Εγγραφείτε στο κανάλι Telegram Pravda.Ru , Facebook , Twitter , YouTube , RSS

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...