Έως και 30 ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της ημέρας

 Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, έως και τριάντα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, κυρίως από τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας, και βομβάρδισαν τον άμαχο πληθυσμό.

Όπως αναφέρει η Ukrinform, η υπηρεσία Τύπου του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αναφέρει σχετικά στο Facebook .



«Η έβδομη μέρα της ηρωικής αντίθεσης του ουκρανικού λαού στη ρωσική εισβολή συνεχίζεται. Στο Volyn, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δημιούργησαν ένα αξιόπιστο αμυντικό σύστημα. Η φύση των ενεργειών του εχθρού, που εκδηλώνεται κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων, παρακολουθείται συνεχώς. Στην παράκτια κατεύθυνση, οι Ουκρανοί υπερασπιστές συνεχίζουν να διεξάγουν αμυντική επιχείρηση, αποτρέποντας με επιτυχία τις συντριπτικές δυνάμεις του εχθρού. Τα τμήματα μας εξουδετέρωσαν την ομάδα απόβασης που προσπάθησε να προσγειωθεί κοντά στην πόλη Νικολάεφ», αναφέρεται στο μήνυμα.

Σημειώνεται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν περιπτώσεις σύλληψης ομάδων Ρώσων στρατιωτών και αξιωματικών, καθώς και άρνηση συνέχισης της επίθεσης.

Επιπλέον, η Πολεμική Αεροπορία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αποκρούει επιθέσεις από αέρος. Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο εχθρός έχει εκτοξεύσει περισσότερους από 180 πυραύλους. Εκτός από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, σημαντικές απώλειες υπέστησαν οι αστικές υποδομές και οι κατοικημένες γειτονιές.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής παραβιάζουν τους κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου λεηλατώντας και σκοτώνοντας ντόπιους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών. Το ηθικό του κατοχικού στρατού είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Η υπηρεσία Τύπου ανέφερε ότι έως και τριάντα μαχητικά αεροσκάφη είχαν παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, κυρίως από τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας, και βομβάρδισαν αμάχους.

Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας απελευθέρωσαν το Μακάριβ, στην περιοχή του Κιέβου, και εγκαταστάθηκαν στην πόλη.

Επιπλέον, ορισμένες δυνάμεις και μέσα υπερασπίζονται την πόλη του Κιέβου, συνεχίζοντας να διεξάγουν συστηματικές εχθροπραξίες και διατηρώντας ορισμένες περιοχές.

Ο εχθρός είναι αποκαρδιωμένος και συνεχίζει να έχει απώλειες σε προσωπικό και στρατιωτικό εξοπλισμό, σύμφωνα με το ΓΕΣ.

Όπως ανέφερε η Ukrinform, η υπηρεσία Τύπου της επιχείρησης Κοινών Δυνάμεων ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις για την κατάληψη της Ουκρανίας από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαρτίου.

ukrinform-ua

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...