Ειρηνικός Ωκεανός: Ισχυρές σεισμικές δονήσεις σε Ινδονησία και Φιλιππίνες-Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές

 Η δυτική Ινδονησία και οι Φιλιππίνες έζησαν και πάλι τον  τρόμο του Εγκέλαδου αφού ισχυρές σεισμικές δονήσεις, σε σχετικά μικρό εστιακό βάθος, κλυδώνισαν κτίρια και οδήγησαν  τρομοκρατημένους τους κατοίκους στους δρόμους.  Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές στις δύο νησιωτικές χώρες.

Στην Ινδονησία, σεισμική δόνηση 6,7 βαθμών καταγράφηκε στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Σουμάτρας, ενώ στις Φιλιππίνες, σεισμός 6,4 βαθμών σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή 110 χλμ. ανοικτά της νήσου Λουζόν, σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο (USGS).

Οι αρχές των δύο χωρών διαβεβαίωσαν ότι δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής θύματα ούτε ζημιές και ότι δεν προκλήθηκε τσουνάμι ούτε από τον έναν ούτε από τον άλλον σεισμό.

Ο σεισμός στα ανοικτά της Ινδονησίας έγινε στις 04:06 (τοπική ώρα· χθες Κυριακή στις 23:09 ώρα Ελλάδας), σε βάθος 21 χιλιομέτρων, με το επίκεντρό του 167 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Παριαμάν, στη Σουμάτρα.

Στις Φιλιππίνες ο σεισμός έγινε στις 05:05 (τοπική ώρα· 23:05 ώρα Ελλάδας) και αρκετοί κάτοικοι της πρωτεύουσας, της Μανίλας, ξύπνησαν εξαιτίας του.

Πάντως το φιλιππινέζικο ινστιτούτο ηφαιστειολογίας και σεισμολογίας ανέφερε πως δεν αναμένει θύματα ούτε ζημιές.

Ο σεισμός στα ανοικτά της Ινδονησίας έγινε εντονότερα αισθητός σε αραιοκατοικημένες νήσους βόρεια της Σουμάτρας, όπου αρκετοί κάτοικοι στεγάζονται σε σπίτια από ξύλο.

Η ινδονησιακή μετεωρολογική και γεωφυσική υπηρεσία (BKMG) ανέφερε ότι τον κύριο σεισμό ακολούθησαν αρκετές ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...