Οι ρωσικές δυνάμεις αναλαμβάνουν τον πλήρη έλεγχο του πυρηνικού σταθμού.ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 Μετά την πυρκαγιά στο κτήριο εκπαίδευσης, το ραδιενεργό υπόβαθρο στην περιοχή του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Zaporizhzhia παραμένει κανονικό. 
Το προσωπικό του εργοστασίου συνεχίζει να εργάζεται για την εξυπηρέτηση των εγκαταστάσεων του πυρηνικού σταθμού, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, Ουκρανοί σαμποτέρ προχώρησαν σε μια τερατώδη προκλητική ενέργεια στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού Zaporizhzhia. Σκοπός της δράσης ήταν να κατηγορηθεί η Ρωσία για δημιουργία εστίας ραδιενεργού μόλυνσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.


Ο πυρηνικός σταθμός παραμένει υπό τον έλεγχο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. 


«Στις 4 Μαρτίου, περίπου στις 2 τα ξημερώματα, ενώ περιπολούσε στην προστατευόμενη περιοχή δίπλα στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhia, μια κινητή ομάδα περιπολίας της Ρωσικής Φρουράς δέχθηκε επίθεση από Ουκρανούς σαμποτέρ», δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.


Προκειμένου να προκαλέσουν ανταποδοτικά πυρά στο κτίριο, οι Ουκρανοί σαμποτέρ άνοιξαν σφοδρά πυρά από φορητά όπλα από τα παράθυρα του εκπαιδευτικού συγκροτήματος, είπε ο Konashenkov.


"Η ρωσική ομάδα περιπολίας κατέστειλε τη φωτιά. Κατά την έξοδο από το κτίριο, οι Ουκρανοί σαμποτέρ πυρπόλησαν το κτίριο εκπαίδευσης", ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.


Οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά, το ραδιενεργό υπόβαθρο στην περιοχή του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής είναι φυσιολογικό, οι εργαζόμενοι του ΠΥ συνεχίζουν να εξυπηρετούν τις εγκαταστάσεις του.


"Οι άμεσες δηλώσεις που έκανε ο Ζελένσκι για την υποτιθέμενη απειλή για τον πυρηνικό σταθμό και οι διαπραγματεύσεις του με την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο δεν αφήνουν καμία αμφιβολία. Ο σκοπός της πρόκλησης του καθεστώτος του Κιέβου στην πυρηνική εγκατάσταση ήταν να κατηγορήσει τη Ρωσία για προσπάθειες δημιουργίας εστίας ραδιενεργής μόλυνσης », είπε ο Konashenkov, σημειώνοντας ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο των ενεργειών των ουκρανικών ομάδων δολιοφθοράς με τη συμμετοχή ξένων μισθοφόρων.


Στις 24 Φεβρουαρίου, οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο του εδάφους του πυρηνικού σταθμού του Τσερνομπίλ.


Αναφορά:


Ο πυρηνικός σταθμός Zaporizhzhia στο Enerhodar της Ουκρανίας, είναι ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός στην Ευρώπη και μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων στον κόσμο. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ουκρανία κοντά στην πόλη Enerhodar, στη νότια όχθη της δεξαμενής Kakhovka στον ποταμό Δνείπερο.


Το εργοστάσιο διαθέτει 6 πυρηνικούς αντιδραστήρες ελαφρού νερού (PWR) υπό πίεση VVER-1000, ο καθένας τροφοδοτείται με καύσιμο U235 (LEU) και παράγει 950 MWe, για συνολική ισχύ εξόδου 5.700 MWe. Τα πρώτα πέντε κυκλοφόρησαν επιτυχώς στο διαδίκτυο μεταξύ 1985 και 1989, και το έκτο προστέθηκε το 1995. Το εργοστάσιο παράγει σχεδόν το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας που προέρχεται από πυρηνική ενέργεια και περισσότερο από το ένα πέμπτο της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στην Ουκρανία.

..Εγγραφείτε στο κανάλι Telegram Pravda.Ru , Facebook , Twitter , YouTube , RSS
Читайте больше на https://english.pravda.ru/news/world/150572-zaporizhzhia/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...