Τσίπρας: Μέγα λάθος και επιπολαιότητα του Μητσοτάκη η αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία

 Την έντονη διαφωνία του με την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία εξέφρασε για μία ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας καταλογίζοντας στον κ. Μητσοτάκη «πρωθυπουργικό βοναπαρτισμό». Σε συνέντευξη του που μεταδόθηκε live μετά τα μεσάνυχτα στον Αντ1 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άσκησε κριτική για τη θέση που είχε πάρει νωρίτερα ο πρωθυπουργός δηλώνοντας ότι δεν πιστεύει στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών και σχολίασε πως στοιχειωδώς όφειλε να σηκώσει το τηλέφωνο και να ζητήσει μία γνώμη. Ως εκ τούτου ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε μέγα λάθος και επιπολαιότητα του κ. Μητσοτάκη την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία τονίζοντας ότι ως χώρα δεν έχουμε κανέναν λόγο να εμπλακούμε στη στρατιωτική αντιπαράθεση. Είπε μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να μιμηθεί τον Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά στην πράξη ακολουθεί στρατηγική Παπάγου, δηλαδή αυτήν του προκεχωρημένη φυλάκιου της Δύσης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπέγραφε ποτέ επ’ αόριστον αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ και παραχώρηση της Αλεξανδρούπολης χωρίς αντάλλαγμα.

Στην ίδια συνέντευξη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως κατά την εκτίμησή του οι εκλογές δεν θα αργήσουν εκφράζοντας την εκτίμησή του ότι ο κ Μητσοτάκης δεν θα αντέξει γιατί έχει οδηγηθεί σε οικονομικό αδιέξοδο κι ενδεχομένως να οδηγηθεί και σε κοινωνικό. Σχολίασε μάλιστα ότι είναι πρωθυπουργός της δικαιολογίας ( για όλα φταίνε οι κρίσεις) για να επισημάνει ότι η χώρα θέλει πρωθυπουργό της υπευθυνότητας και όχι της δικαιολογίας κι αυτό θα είναι το δίλημμα των εκλογών.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κρίση ακρίβειας ήταν εδώ πριν ξεσπάσει ο πόλεμος και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τις επιλογές της να προχωρήσει στη βίαιη απολιγνιτοποίηση αλλά και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την μη αποτροπή της λειτουργίας των καρτέλ. Εξέφρασε επιφυλάξεις για το εάν το πλαφόν που θέτει ο υπουργός Ανάπτυξης στις τιμές των προϊόντων που επηρεάζονται από τον πόλεμο θα μπορέσει να χτυπήσει την ακρίβεια και ζήτησε για μία ακόμη φορά να ελαφρυνθεί ο καταναλωτής με μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα και να δοθούν εργαλεία στην επιτροπή ανταγωνισμού ώστε να καταπολεμηθεί η αισχροκέρδεια στην πηγή της.

Όταν ρωτήθηκε για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποβάθμισε για μία ακόμη φορά το θέμα που δημιουργήθηκε από την συνέντευξη του πρώην υπουργού και σχολίασε πως δεν θα διακριθεί από μία παρεξηγημένη διατύπωση καθώς έχει τη διαδρομή του στο χώρο της αριστεράς κι έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Πιστεύω ότι είμαι από τους προέδρους που έχω αποδείξει ότι ανέχομαι την κριτική και την θέλω» είπε με νόημα.#TAGS

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...