Αλαλούμ: ο Βορίδης αλλάζει το σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο που το είχε αλλάξει και ο Θεοδωρικάκος χωρίς να εφαρμοστεί ποτέ

 Ο πρώην υπουργός εσωτερικών της κυβέρνησης της ΝΔ Θεοδωρικακος είχε προτείνει και η Βουλή είχε ψηφίσει το 2020 στο νόμο 4674/2020 αλλαγές στο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο που είχε δημιουργηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο 4369/2016 χωρίς να έχει εφαρμοστεί  επί ΣΥΡΙΖΑ.


Το σύστημα επιλογής προϊσταμένων με τις αλλαγές Θεοδωρικάκου από το 2020 δεν εφαρμόστηκε καθόλου σε επιλογές προϊστάμενων, υποδιευθυντών και διευθυντών  γιατί ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ δεν προχώρησε σε κρίσεις.


Και τώρα έρχεται ο νέος υπουργός εσωτερικών Βορίδης και προτείνει στη Βουλή νέες αλλαγές στο σύστημα επιλογής προϊσταμένων που είχε αλλάξει ο Θεοδωρικάκος, αλλαγές που αυτή την περίοδο συζητιούνται στη Βουλή με το σχέδιο νόμου “Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς, διατάξεις για θέματα ανθρώπινου δυναμικού…Εθνική Σύνταξη Ομογενών και άλλες επείγουσες διατάξεις”  (δείτε το ΕΔΩ). Με τις προτεινόμενες αλλαγές ένας υποψήφιος μπορεί να κοπεί από τη διαδικασία αν στη δομημένη συνέντευξη (!!!) συγκεντρώσει κάτω από το μισό (κάτω από 500 μόρια με άριστα τα 1000).


Δηλαδή η κυβέρνηση της ΝΔ καταφέρνει να αλλάξει δύο φορές το σύστημα επιλογής προϊσταμένων χωρίς να το έχει εφαρμόσει και χωρίς να φαίνεται ότι θα το εφαρμόσει, τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες εκλογές.


Μ αυτό τον απίθανο τρόπο συνεχίζεται από τη ΝΔ η απόλυτη κομματικοποίηση του κράτους, που ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ τη σταμάτησε αλλά τη συνέχισε και την εφάρμοσε.


Και μ αυτό τον απίθανο τρόπο συνεχίζεται η κατάλυση κάθε έννοιας αξιοκρατίας στο δημόσιο, που μαζί κουβαλά ένα σωρό δεινά και προβλήματα για εργαζόμενους και πολίτες.

Προηγούμενο άρθροΕΙΝΑ: Το “νέο ΕΣΥ” υλοποιεί το σχέδιο κατεδάφισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...