Ο πόλεμος στην Ουκρανία, το «μυστικό» τηλέφωνο που έδωσε η Αμερική στον Ζελένσκι πριν από τη ρωσική κατοχή

 Πριν από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ έδωσαν στον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zeklensky ένα ασφαλές δορυφορικό τηλέφωνο, γράφει το CNN , επικαλούμενο αμερικανική πηγή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky μέσω ενός ασφαλούς δορυφορικού τηλεφώνου που η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε στην ουκρανική κυβέρνηση τον περασμένο μήνα πριν ξεκινήσει η ρωσική κατοχή », δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

«Το ασφαλές τηλέφωνο επιτρέπει στον Ζελένσκι να διατηρεί επαφή με τις Ηνωμένες Πολιτείες», πρόσθεσε ο άγνωστος Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Ζελένσκι έχει ξεκαθαρίσει ότι σκοπεύει να μείνει στη χώρα του και επί του παρόντος μετεγκαθίσταται σε διάφορες τοποθεσίες στο Κίεβο που προστατεύονται από μια σημαντική παρουσία ασφαλείας, ανέφερε το CNN.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προσφέρει ένα παρόμοιο δορυφορικό τηλέφωνο στον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα, σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο.


Σύμφωνα με το CNN, χρειάστηκαν αρκετές ημέρες για να θέσουν σε λειτουργία τα δορυφορικά τηλέφωνα οι Ουκρανοί καθώς οι οδηγίες χρήσης τους ήταν στα αγγλικά και όχι στα ουκρανικά./abcnews.al/Κόσμος


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...