Ο Πούτιν και ο Σόιγκου σχεδιάζουν να ενισχύσουν τα ρωσικά δυτικά σύνορα

 Ο Πούτιν έδωσε εντολή στον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου να προετοιμάσει μια έκθεση σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης των δυτικών συνόρων της Ρωσίας σε σχέση με τις ενέργειες του ΝΑΤΟ. 

Υποστήριξε επίσης την πρόταση του υπουργού να παραδοθούν στο Ντονμπάς τα όπλα και στρατιωτικό υλικό που κατασκευάστηκε από τη Δύση, συμπεριλαμβανομένων τανκς και συγκροτημάτων Javelin.

Ο Πούτιν και ο Σόιγκου σχεδιάζουν να ενισχύσουν τα ρωσικά δυτικά σύνορα

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, η Δύση λαμβάνει μέτρα για να συγκεντρώσει τις δυνάμεις της κοντά στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας. Ως εκ τούτου, το ρωσικό Γενικό Επιτελείο ανέπτυξε ένα σχέδιο ενίσχυσης των συνόρων. Ο Πούτιν ζήτησε από τον Σόιγκου να ετοιμάσει μια ξεχωριστή έκθεση για αυτό το θέμα.

Η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει τα δυτικά της σύνορα, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σε συνάντηση του προέδρου με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Το Γενικό Επιτελείο αναπτύσσεται και έχει ουσιαστικά ολοκληρώσει το σχέδιο για την ενίσχυση των δυτικών συνόρων μας», είπε ο Σόιγκου.

«Όλο και περισσότερες νέες μονάδες φτάνουν καθημερινά στην περιοχή και τις αναπτύσσουν, ακόμα κι αν δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που να τις απειλεί. Ωστόσο, μας φαίνεται ότι, εκμεταλλευόμενοι αυτήν την κατάσταση, θέλουν να κορεστούν τα σύνορά μας. περιοχή στην άλλη πλευρά με τις δυνάμεις τους όσο το δυνατόν περισσότερο και να εδραιώσουν τις δυνάμεις τους εκεί για πολλά ακόμη χρόνια», είπε ο Σόιγκου.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε ότι μια τέτοια κίνηση θα απαιτούσε ξεχωριστή εξέταση. Ζήτησε από τον Shoygu να ετοιμάσει μια ξεχωριστή έκθεση για αυτό το θέμα.

«Με βάση τα αποτελέσματα της συζήτησης της έκθεσης, θα λάβουμε την κατάλληλη απόφαση στο εγγύς μέλλον», είπε ο Πούτιν.

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας πραγματοποιήθηκε με φόντο τη συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σκοπός της επιχείρησης, όπως το έθεσαν οι ρωσικές αρχές, είναι η αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας. Ο Πούτιν είπε νωρίτερα ότι η Μόσχα ήθελε η Ουκρανία να αποδεχθεί την ιδέα του ουδέτερου, μη μπλοκ καθεστώτος της για να εξαλείψει οριστικά μια απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας από την Ουκρανία.

Εγγραφείτε στο κανάλι Telegram Pravda.Ru , Facebook , Twitter , YouTube , RSS !
Читайте больше на https://english.pravda.ru/news/russia/150662-putin_shoygu/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...