Τσέφεριν: «Ζουν σε άλλο κόσμο όσοι εξακολουθούν να μιλάνε για European Super League»

 Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, δήλωσε ότι τα σχέδια για τη διεξαγωγή ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά διετία είναι «απαγορευμένα» για όλους στο ποδόσφαιρο, προσθέτοντας ότι η FIFA έχει επίσης καταλήξει στην ίδια συνειδητοποίηση.

Η ιδέα της διεξαγωγής ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια προωθήθηκε από τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, έχοντας λάβει υποστήριξη πολλών εθνικών ομοσπονδιών, λέγοντας ότι η αλλαγή αυτή θα δημιουργήσει επιπλέον 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα για τη FIFA.

Ο Ινφαντίνο επέμεινε τον Δεκέμβριο ότι είχε την υποστήριξη της πλειοψηφίας για να προχωρήσει στην αλλαγή αυτή, παρά την αντίδραση από ευρωπαϊκούς συλλόγους και κορυφαία πρωταθλήματα, και σε αντίθεση με ό,τι πιστεύει ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

«Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ανά διετία είναι απαγορευτικό για όλους στο ποδόσφαιρο» είπε ο Τσέφεριν στο "Financial Times Football Business Summit", ένα ετήσιο γεγονός που αφορά σε θέματα ποδοσφαίρου, τα οποία έχουν να κάνουν με τα οικονομικά και τη διαχείριση.

«Χαίρομαι που η FIFA το συνειδητοποίησε επίσης. Είχα μια συζήτηση με τον πρόεδρο της FIFA γι' αυτό χθες. Δεν μπορούμε να πούμε ότι το ποδόσφαιρο σε άλλες ηπείρους δεν μπορεί να αναπτυχθεί, αλλά θα πρέπει να είμαστε ευθυγραμμισμένοι και δεν πρέπει να βλάψει τις ευρωπαϊκές και νοτιοαμερικανικές ομοσπονδίες. Έχουμε συζητήσεις, αλλά σε ό,τι με αφορά, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια είναι εκτός συζήτησης. Είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουμε σε μια λύση με τη FIFA σύντομα».

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν εξαπέλυσε επίσης νέα επίθεση στις προσπάθειες συγκρότησης ευρωπαϊκής Super League (ESL), δεδομένου του τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία.

Δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι η «απόσχιση», η οποία απέτυχε θεαματικά τον περασμένο Απρίλιο, θα μπορούσε να επιστρέψει, με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους να εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για τη συγκρότηση της ESL. Οι τρεις αυτές ομάδες συνεχίζουν τις επαφές για το λόγο αυτό και μάλιστα σήμερα ο Αντρέα Ανιέλι και ο Φλορεντίνο Πέρεθ θα παρουσιάσουν το νέο σχεδιασμό τους για τη διοργάνωση αυτή, στο περιθώριο του "Business of Football Summit των Financial Times".

«Αρχικά κυκλοφόρησαν αυτές τις ανοησίες εν μέσω πανδημίας. Τώρα ακούμε ότι ξεκινούν ένα άλλο σχεδιασμό εν μέσω πολέμου. Πρέπει να ζουν σε έναν παράλληλο κόσμο. Ενώ σώζουμε παίκτες με άλλους ενδιαφερόμενους, ενώ εργαζόμαστε για να βοηθήσουμε μια τρομερή κατάσταση, αυτοί εργάζονται σε ένα τέτοιο πρότζεκτ. Οσοι θέλουν να παίξουν στη Super League δεν θα μπορούν να συμμετέχουν σε διοργανώσεις της UEFA. Ένας από τους ιδρυτές με κάλεσε για να απολογηθεί πριν καιρό και τώρα το κάνουν ξανά πίσω από την πλάτη μας, αλλά δεν θα περάσει. Μπορούν να πληρώσουν όποιον θέλουν για να πουν ότι αυτό είναι ένα ωραίο πρότζεκτ, ότι έχουν πλήρη αλληλεγγύη, ότι θα δώσουν κάποια φιλανθρωπία σε μικρότερους συλλόγους, αλλά αυτό είναι μια πλήρης ανοησία. Όλοι το ξέρουν».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους είναι οι μόνες ομάδες που συνεχίζουν να πιέζουν για τη European Super League. Δώδεκα ομάδες ήταν αρχικά μέρος της αποσχισθείσας διοργάνωσης, η οποία θα τις έβλεπε να αποχωρούν από το Champions League, αλλά οι Ατλέτικο Μαδρίτης, Μίλαν, Ίντερ, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Τσέλσι, Τότεναμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι αποσύρθηκαν μετά την εχθρική αντίδραση των οπαδών των έξι συλλόγων της Premier League.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2022, 16:24

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...