Ένα χρόνο μετά την καταστροφή που αναστάτωσε τον κόσμο: Το πλοίο της Evergreen προσάραξε ξανά, το εμπόριο βρίσκεται σε κίνδυνο

 Ένα χρόνο αφότου ένα γιγάντιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κόλλησε στη Διώρυγα του Σουέζ και διέκοψε το παγκόσμιο εμπόριο, ένα άλλο πλοίο της Evergreen προσάραξε, αυτή τη φορά κοντά στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.


Το πλοίο Ever Forward, που πλέει υπό τη σημαία του Χονγκ Κονγκ, κόλλησε αφού απέπλευσε από τη Βαλτιμόρη. Ήταν καθ' οδόν προς το Νόρφολκ της Βιρτζίνια και κόλλησε στον κόλπο Τσέζαπικ, κοντά στην Ουάσιγκτον.



Οι αρχές υποστηρίζουν ότι δεν εμποδίστηκε η διέλευση άλλων πλοίων από και προς το λιμάνι της Βαλτιμόρης. Διαβεβαιώνουν ότι το προσαραγμένο πλοίο θα μπορέσει σύντομα να αποπλεύσει ξανά, ενώ το Λιμενικό θα παρακολουθεί την όλη κατάσταση. Είναι ένα πλοίο μήκους 334 μέτρων.


"Αυτό δεν εμποδίζει άλλα πλοία να περάσουν στο λιμάνι της Βαλτιμόρης", δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Λιμενικής Αρχής του Μέριλαντ, William P. Doyle.

Πέρυσι, το Ever Given μήκους 400 μέτρων, ένα ναυλωμένο πλοίο Evergreen που είναι μακρύτερο από τον Πύργο του Άιφελ και ζυγίζει 220.000 τόνους, κόλλησε στη Διώρυγα του Σουέζ για έξι ημέρες. Το πλοίο και τα 17.600 κοντέινερ του απέκλεισαν το κανάλι και προς τις δύο κατευθύνσεις, με αποτέλεσμα περισσότερα από 400 πλοία να καθυστερήσουν λόγω του συμβάντος.

Αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη οικονομική ζημιά και έχει διαταράξει την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού. Γι' αυτό και η Σερβία είχε προβλήματα, για τα οποία έγραψε η Telegraf Biznis.

Βίντεο:  Πλοίο αποκλείει τη Διώρυγα του Σουέζ: Απειλείται η παγκόσμια οικονομία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...