Σοκ στο Μαξίμου με τη δημοσκόπηση της MRB: Υπέρ της Ρωσίας οι Έλληνες

 

Ο Κ.Μητσοτάκης «πόνταρε» τα πάντα στην φιλοδυτική στάση και φαίνεται ότι θα το πληρώσει ακριβά

Υπέρ της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία δηλώνει η πλειονότητα των Ελλήνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB.

 Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης προκαλούν σοκ στο Μαξίμου, καθώς η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη έχει υιοθετήσει μια ξεκάθαρα φιλοδυτική στάση την οποία όμως αναμένεται να την «πληρώσει» και στις εκλογές.

Ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες, όπως φάνηκε κι από τις απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματα της έρευνας, είναι αυτό του πολέμου στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, το 91,6% των ερωτηθέντων απάντησε πως τον απασχολεί πολύ/αρκετά το ζήτημα του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ ο πόλεμος και οι επιπτώσεις του απασχολεί περισσότερο από κάθε άλλο θέμα ένα 30,5% των ερωτηθέντων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα ευρήματα της μεγάλης δημοσκόπησης της MRB αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη Ρωσία και τη γνώμη για τον ρόλο χωρών και οργανισμών στις εξελίξεις, καθώς ένα τεράστιο ποσοστό δηλώνει υπέρ της Ρωσίας.

Με δεδομένο ότι ένα 5,7% των πολιτών απάντησε ΔΞ/ΔΑ στην ερώτηση, η πλειοψηφία αναγνωρίζει ότι η Ρωσία είχε δικαιολογημένες ανησυχίες για την κατάσταση στην Ουκρανία, ακόμα και όσοι διαφωνούν με τη στρατιωτική επιχείρηση από πλευράς Μόσχας, και προχώρησε σε αυτή την επέμβαση.

Περισσότερα στο pronews.gr

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...