Στρατηγός Καμπάς: «Ό,τι πιο τρομερό» να οδηγήσει ο Πούτιν Τσετσένους και μισθοφόρους στο Κίεβο (video)

 «Δεν μπορεί να πάρει ο Πούτιν ολόκληρη την Ουκρανία, περιοχή έξι φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα και με εχθρικό πληθυσμό. Πάει να κάνει μεγάλη κίνηση για να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από θέση ισχύος και να ζητήσει αυτά που θέλει, αλλά όπως πάνε τα πράγματα δεν τού βγαίνει», εκτιμά ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Γιώργος Καμπάς, ενώ κοιτώντας τους χάρτες που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Από τις 6», απαντά στο ερώτημα:«Είναι στο μυαλό του Πούτιν τα κοιτάσματα ή το όχι το ΝΑΤΟ δίπλα μου;»

«Γκρίζαρε την Ουκρανία ο Πούτιν διότι πρέπει να κερδίσει την Κριμαία που την έχει πάρει από το 2014 αλλά δεν είναι αναγνωρισμένη από πουθενά. Ήδη έχει συνδέσει με γέφυρα την περιοχή με τη Ρωσία», επισημαίνει ο στρατηγός Καμπάς.

Κοιτώντας τον χάρτη με τις μαύρες κουκίδες, δηλαδή τα κοιτάσματα στην Κριμαία, ενισχύεται η υποψία ότι ο Πούτιν χρειάζεται τη Σεβαστούπολη για να ελέγχει όλη την διανομή μαύρου χρυσού ως τη Μεσόγειο.

Στο παραλιακό μέτωπο,  ο ρωσικός στρατός έχει αποκλείσει τη Μαριούπολη και την αφήνει να πέσει μόνη της, χωρίς νερό και ρεύμα ενώ κινείται πρός την Οδησσό, συνοψίζει ο στρατηγός Καμπάς και επισημαίνει: «Θέλει την ανεξαρτησία του Ντονμπάς για να μπορέσει να πάρει στο μέλλον τις ανατολικές ρωσόφωνες περιοχές.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται μετά τη Γεωργία και την Αμπχαζία αλλά τώρα ένιωθε πιο ισχυρός να κάνει «κάτι πιο μεγάλο», είπε επίσης ο Γιώργος Καμπάς.

 «Είναι πολύ δύσκολο να μπει στο Κίεβο»

Οι Ουκρανοί ξεπέρασαν το μειονέκτημα ισχύος έναντι της Ρωσίας οχυρωμένοι στις πόλεις και αναγκάζοντας τους Ρώσους να μπαίνουν μέσα, γνωρίζοντας ότι ο αγώνας εντός των πόλεων εξομοιώνει τον ισχυρό με τον αδύνατο.

Είναι πολύ δύσκολο να μπει στο Κίεβο, λέει στη συνέχεια ο στρατηγός Καμπάς, εκφράζοντας ωστόσο ανησυχία ότι ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει Τσετσένους και μισθοφόρους που είναι «αναλώσιμοι» και έτσι ο Πούτιν δεν φορτώνεται απώλειες.

«Αν πάει να ισοπεδώσει θα έχει τρομερές απώλειες σε αμάχους και θα του κοστίσει»

Οι πόλεις ή παραδίνονται ή ισοπεδώνονται, είπε ο στρατηγός αναφερόμενος στο Χάρκοβο και στη Μαριούπολη, χαρακτηρίζοντας εντυπωσιακό ότι οι άμαχοι δεν έχουν εγκαταλείψει την πόλη.

«Η Ουκρανία είναι γεμάτη με πυραύλους Stinger που ρίχνουν αεροπλάνα αξίας ως και 80 εκατομμύρια το ένα, επισημαίνει ο στρατηγός, αναφερόμενος στο γεγονός ότι δεν έχει αναφερθεί αεροπορική επιδρομή των Ρώσων, παρά μόνο στη δυτική Ουκρανία.

 «Στο DNA η αντιπαλότητα με το ΝΑΤΟ»

Το μαξιλάρι ανάμεσα στα εδάφη της πρώην ΕΣΣΔ και των μελών του ΝΑΤΟ, είναι το αφήγημα που ο Πούτιν προβάλλει για να τον ακολουθήσουν τα 150 εκατομμύρια των Ρώσων. Κορόιδευε ότι κάνει στρατιωτικές ασκήσεις και στις 24 Φεβρουαρίου είδατε ότι αιφνιδιάστηκε όλος ο κόσμος με την ρωσική εισβολή, τόνισε ο στρατηγός.

Επισημαίνει παράλληλα ότι ο Ρώσος προέδρος υποτίμησε τους Ουκρανούς και ειδικά το εθνικό τους φρόνημα και πίστεψε ότι ως ομόρθησκοι θα παραδίδονταν, ενώ τρίτη ημέρα του πολέμου καλούσε ανοιχτά τον ουκρανικό στρατό να ρίξει τον Ζελένσκι.

Παρακολoυθώντας το βίντεο από τον «όλεθρο της 6ης ρωσικής φάλαγγας», όπου εμφανίζονται και τα τουρκικά  Μπαϊρακτάρ που έδωσε στην Ουκρανία ο Ταγίπ Ερντογάν, ο Γιώργος Καμπάς υπενθυμίζει ότι υπάρχουν τεράστιες οικονομικές δοσοληψίες Μόσχας- Άγκυρας με αιχμή τα δύο πυρηνικά εργοστάσια στην Τουρκία.

Πηγή:ΕΡΤ
Live: Αναδιάταξη ρωσικών δυνάμεων έξω από το Κίεβο – Τη Βολνοβάκα κατέλαβαν οι Ρώσοι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...