Επειτα από 40 ημέρες δίνουν τα ψίχουλα της βενζίνης!

 Από σήμερα οι αιτήσεις για το επίδομα καυσίμων, το οποίο ανέρχεται σε 13,3 ευρώ μηνιαίως για τρεις μήνες! Με κωδικούς TAXIS η διαδικασία

Με μεγάλη καθυστέρηση και αφού επέστρεψαν στη βάση τους οι εκδρομείς του Πάσχα, η κυβέρνηση θέτει σε λειτουργία τη διαδικασία για την επιδότηση καυσίμων. Ακριβώς 40 ημέρες μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη,

στις 16 Μαρτίου, από σήμερα αρχίζουν οι αιτήσεις για το επίδομα καυσίμων, το οποίο θα έχει διάρκεια τριών μηνών, έως και τον Ιούνιο του 2022, και ανέρχεται σε 13,3 ευρώ τον μήνα για τρεις μήνες! Μάλιστα, η επιδότηση αφορά όσους διαθέτουν οχήματα και δηλώνουν οικογενειακό ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των δικαιούχων, οι οποίοι θα έχουν δυο επιλογές για την επιδότηση καυσίμων. Η πρώτη είναι να λάβουν την ψηφιακή κάρτα μέσω του gov.gr κερδίζοντας και το «bonus» των 5 ευρώ και η δεύτερη να ζητήσουν την καταβολή του επιδόματος απευθείας στον τραπεζικό τους λογαριασμό, χωρίς να δικαιούται τα επιπλέον 5 ευρώ. Σημειώνεται πως οι ιδιοκτήτες οχημάτων στη νησιωτική Ελλάδα θα επιδοτηθούν με 50 ευρώ το τρίμηνο (16,6 ευρώ τον μήνα). Όσοι επιλέξουν να λάβουν την επιδότηση μέσω της ψηφιακής κάρτας και όχι με απευθείας πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό θα έχουν «bonus» 5 ευρώ για ολόκληρο το τρίμηνο, δηλαδή 45 ευρώ το τρίμηνο ή 15 ευρώ τον μήνα για όσους διαμένουν στην ηπειρωτική χώρα και 55 ευρώ (18,3 ευρώ τον μήνα) για τους ιδιοκτήτες οχημάτων στα νησιά.

Προϋποθέσεις

Η είσοδος του δικαιούχου στην εφαρμογή, στην ιστοσελίδα gov. gr, πραγματοποιείται με τη χρήση των κωδικών του TAXISnet. Ο δικαιούχος συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Επίσης, συμπληρώνει και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του.

Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο, το οποίο διαθέτει την πλήρη κυριότητα ή συγκυριότητα ή είναι μισθωτής δυνάμει συμβολαίου χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing). Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσικλέτα – μοτοποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα να είναι σε κυκλοφορία, ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας.

δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...