Οι κυρώσεις γίνονται μπούμεραγκ: Σε χαμηλό 5 ετών το ευρώ - Το ρούβλι σημειώνει μεγάλη άνοδο

 Η Ευρώπη πληρώνει το μπαράζ των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Μεγάλη πτώση έναντι του αμερικανικού δολαρίου κατέγραψε το ευρώ, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την προμήθεια ενέργειας, αλλά και το ενδεχόμενο ύφεσης στην Ευρωζώνη. Την ίδια ώρα το ρούβλι σημειώνει μεγάλη άνοδο

Το ευρώ υποχωρεί κάτω από τα 1,06 δολάρια για πρώτη φορά από το 2017, με πτώση περίπου 0,4%. Το δολάριο καταγράφει ανοδική τάση τις τελευταίες εβδομάδες χάρη στην ελκυστικότητά του ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, καθώς οι traders φοβούνται μια ενδεχόμενη επιβράδυνση της ανάπτυξης ή ακόμη και μια ύφεση.

Οι κινήσεις στη συναλλαγματική αγορά έρχονται καθώς η ρωσική Gazprom αποφάσισε να διακόψει την προμήθεια φυσικού αερίου στην Πολωνία και την Βουλγαρία -δύο κράτη μέλη της ΕΕ- με την Μόσχα να απαιτεί πληρωμές σε ρούβλια. Οι εντάσεις εξακολουθούν να αυξάνονται ανάμεσα στη Μόσχα και τη Δύση, μετά την απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα το ρούβλι καταγράφει μεγάλη άνοδο, πιστοποιώντας ότι τα αλλεπάλληλα και αλόγιστα μέτρα κατά της Ρωσίας εξελίσσονται σε μπούμεραγκ και τεράστιο πρόβλημα για όλη την Ευρώπη, την οικονομία της, τις επιχειρήσεις τους και τους πολίτες τους.

see more

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...