Νορβηγία: Μίνι ανασχηματισμός λόγω… ροζ σκανδάλου

 Ο Enoksen ανακοίνωσε το Σάββατο (9 Απριλίου) ότι θα παραιτηθεί από υπουργός Άμυνας μετά την αποκάλυψη της ερωτικής του σχέσης με μια πολύ νεαρή γυναίκα από την εφημερίδα VG, όταν ήταν υπουργός Ενέργειας και Πετρελαίου στην προηγούμενη κυβέρνηση. [EPA/STR]

Η νορβηγική κυβέρνηση διόρισε δύο νέους υπουργούς την Τρίτη, αφού ο πρώην υπουργός Άμυνας Odd Roger Enoksen ανακοίνωσε την παραίτησή του το Σάββατο μετά την δημοσιοποίηση της εμπλοκής του σε σεξουαλικό σκάνδαλο.

Ο Enoksen ανακοίνωσε το Σάββατο (9 Απριλίου) ότι θα παραιτηθεί από υπουργός Άμυνας μετά την αποκάλυψη της ερωτικής του σχέσης με μια πολύ νεαρή γυναίκα από την εφημερίδα VG, όταν ήταν υπουργός Ενέργειας και Πετρελαίου στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός Jonas Gahr Støre του Εργατικού Κόμματος ευχαρίστησε τον Enoksen για τις προσπάθειές του ως υπουργού Άμυνας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου παρουσιάστηκαν οι δύο νέοι υπουργοί.

Ο πρώην πλέον υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφέρειας, Bjørn Arild Gram, θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Άμυνας, ενώ ο Sigbjørn Gjelsvik, ο οποίος ήταν εκπρόσωπος δημοσιονομικής πολιτικής του Κόμματος του Κέντρου, θα αναλάβει τη θέση του Gram former.

Ο Støre υπογράμμισε την πολιτική «σταθερή και μακρά εμπειρία» του Gram, προσθέτοντας ότι «είναι διεξοδικός, εργατικός, ακούει και είναι σοβαρός». Ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας δήλωσε επίσης ότι είναι ευτυχής που έχει έναν υπουργό Άμυνας με τον οποίο έχει καλή σχέση.

«Μπορώ να αισθανθώ την ευθύνη. Είναι σοβαρή πλέον. Υπάρχει πόλεμος στην Ευρώπη. Μια γειτονική μας χώρα έχει επιτεθεί σε μια άλλη γειτονική της χώρα», δήλωσε ο Gram για τον νέο του ρόλο ως υπουργού Άμυνας.

Επισήμανε ότι η βασική κατάσταση της πολιτικής ασφάλειας έχει αλλάξει μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η Νορβηγία «ενδιαφέρεται να έχει μια ισχυρή, εθνική άμυνα, την ίδια στιγμή που αναπτύσσει την αλληλεπίδραση με τους συμμάχους της μέσω της συμμαχίας του ΝΑΤΟ».

Ο Gram υπογράμμισε επίσης τη σημασία της συνεργασίας στη σκανδιναβική περιοχή. «Η ενισχυμένη συνεργασία στη σκανδιναβική περιοχή θα είναι σημαντική ως μέρος μιας συνολικής αμυντικής πολιτικής», είπε.

Ο διάδοχός του στη θέση του υπουργού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφέρειας, Sigbjørn Gjelsvik, είχε προταθεί ως υποψήφιος για τη θέση του υπουργού Οικονομικών από το Κόμμα του Κέντρου αυτό το φθινόπωρο, αλλά τη θέση πήρε ο ηγέτης του κόμματος Trygve Slagsvold Vedum.


Πηγή: euractiv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...