Η Ουκρανία προμηθεύτηκε MiG-29 και ανταλλακτικά από χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ

 Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24 μετέδωσε στις 19:15 της Μεγάλης Τετάρτης 20 Απριλίου πως η Ουκρανία παρέλαβε αεροσκάφη ρωσικής κατασκευής τύπου MiG-29 σε άγνωστο αριθμό, καθώς και μεγάλη ποσότητα ανταλλακτικών. Ανεπίσημες πηγές που πρόσκεινται στο γαλλικό ανώτατο επιτελείο επιβεβαίωσαν την πληροφορία.

Σε σχόλιο τους, απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί της γαλλικής αεροπορίας ανέφεραν πως η παράδοση μαχητικών ρωσικής κατασκευής στους Ουκρανούς έγινε από χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ που διέθεταν τέτοια αεροσκάφη. Ως γνωστόν, η χώρα η οποία είχε προσφερθεί να προμηθεύσει έναν αρκετά σημαντικό αριθμό MiG-29 είναι η Πολωνία.

Σε ερώτημα των Γάλλων δημοσιογράφων προς τους αναλυτές και σχολιαστές αν και κατά πόσον θα υπάρξουν αντιδράσεις από τη ρωσική πλευρά, οι πάντες εξέφρασαν έντονο σκεπτικισμό. Επισημαίνεται πως πριν από περίπου 24 ώρες με επίσημη ανακοίνωση της η Μόσχα προειδοποιούσε πως αν μια τρίτη χώρα προμηθεύσει με βαρύ οπλισμό επιθετικού χαρακτήρα ή με επιθετικά αεροσκάφη την Ουκρανία θα θεωρηθεί ως εχθρική χώρα και θα αποτελέσει στρατιωτικό στόχο για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Είναι φανερό πως με την τελευταία αυτή ενέργεια η ήδη εξαιρετικά τεταμένες και πολύπλοκες σχέσεις χωρών – μελών του ΝΑΤΟ της πρώην ανατολικής Ευρώπης με τη Ρωσία περνούν σε ένα δεύτερο επίπεδο πολύ πιο επικίνδυνο και με εμφανείς κόκκινες γραμμές.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022, 19:32

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...