Κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας ο Παναθηναϊκός, 1-0 τον ΠΑΟΚ

 Σε ένα τελικό που κράτησε περισσότερο από τρεις ώρες και σημαδεύτηκε από επεισόδια, διακοπές και μέτριο ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Το σκορ διαμόρφωσε στο 34’ ο Αϊτόρ με πέναλτι σε μία φάση που η παράβαση του Βιεϊρίνια υποδείχθηκε μέσω του VAR.

Η μεγάλη φάση καταγράφηκε στο 28' με τον Ιωαννίδη να μην μπορεί να ολοκληρώσει την προσπάθεια και τον Γκατσίνοβιτς να μην σημαδεύει σωστά με το κεφάλι, ωστόσο ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι καθώς ο Βιεϊρίνια χτύπησε με το πόδι το κεφάλι του παίκτη του Παναθηναϊκού.

Τελικά στο 34' ο Αϊτόρ με πέναλτι άνοιξε το σκορ στον τελικό. Αμέσως μετά το παιχνίδι διεκόπη, καθώς ο σκόρερ πανηγύρισε μπροστά στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και δέχθηκε πέτρα στο χέρι. Έτσι, ο Ισπανός διαιτητής Λαόθ έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, κρατώντας στο χέρι του το αντικείμενο.

Μετά από διακοπή 35 λεπτών το ματς ξεκίνησε εκ νέου με τον Λαόθ να τονίζει ότι σε οποιαδήποτε νέα παρεκτροπή θα διακόψει οριστικά τον τελικό!

Κίτρινες κάρτες: Γκατσίνοβιτς, Αλεξανδρόπουλος - Αουγκούστο, Σοάρες, Μίτριτσα, Κρέσπο, Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς


Κόκκινες κάρτες: -


Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες (68' Κουρμπέλης), Γκατσίνοβιτς (76' Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Ιωαννίδης (76' Καρλίτος), Παλάσιος (90'+4 Σάρλια).


Στον πάγκο: Διούδης, Βαγιαννίδης, Σάντσες, Μαουρίσιο, Βιτάλ.


ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (46' Σίντκλεϊ), Κούρτιτς, Αουγκούστο (52' Σβαμπ), Σοάρες (46' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (62' Μίτριτσα), Ζίβκοβιτς, Άκπομ (67' Τσόλακ).


Στον πάγκο: Ταλιχμανίδης, Βαρέλα, Κουλιεράκης, Ολιβέιρα.

Ο τελικός δεν ξεκίνησε στην προγραμματισμένη ώρα, καθώς προηγήθηκαν επεισόδια στις εξέδρες, ενώ έγινε και χρήση χημικών. Λίγο πριν τη πρώτη σέντρα ο Ισπανός διαιτητής Λαόθ, έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, προκειμένου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα και να μπορούν οι παίκτες να αγωνιστούν.


Λίγο αργότερα οι προπονητές των δύο ομάδων Γιοβάνοβιτς, Λουτσέσκου και οι αρχηγοί Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, ζήτησαν ηρεμία για να ξεκινήσει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας και τελικά οι παίκτες βγήκαν για προθέρμανση στις 20.20 και το ματς ξεκίνησε με 32 λεπτά καθυστέρηση.

Πριν το μεγάλο τελικό τα μέτρα έξω από το ΟΑΚΑ ήταν Δρακόντεια. Μέσα στο ΟΑΚΑ το κοινό διασκέδασε η Ζοζεφίν, ενώ την εμφάνισή της στο γήπεδο έκανε και η Εθνική ομάδα τυφλών.


Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του τελικού καταγράφηκαν ένταση και επεισόδια στις εξέδρες.


 Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Μαΐου 2022, 23:12

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...