Αλλάζει πολιτική η Ρωσία: Ευρωπαϊκή ένταξη για την Ουκρανία… τέλος

 Ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολιάνσκι, τόνισε ότι η Μόσχα άλλαξε στάση σχετικά με τις προοπτικές ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ.

«Η ένταξη τώρα δεν μπορεί να είναι μέρος οποιασδήποτε ειρηνευτικής συμφωνίας», είπε χαρακτηριστικά ο διπλωμάτης στο Unherd News, σε σημερινή συνέντευξή του.

Αν και αρχικά η Μόσχα δεν ανησυχούσε για τις προοπτικές ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ κάποια στιγμή, «η θέση της άλλαξε μετά το ξέσπασμα της συνεχιζόμενης σύγκρουσης και οι Βρυξέλλες υιοθέτησαν μια εξαιρετικά εχθρική αντιρωσική στάση», εξήγησε ο Πολιάνσκι.

.

«Σε αυτό το σημείο δεν ανησυχούσαμε πολύ για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η κατάσταση άλλαξε μετά τη δήλωση του κ. Μπορέλ ότι ‘αυτός ο πόλεμος πρέπει να κερδηθεί στο πεδίο της μάχης’ και μετά το γεγονός, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο ηγέτης στις παραδόσεις όπλων [προς Ουκρανία]. Νομίζω ότι η θέση μας για την Ευρωπαϊκή Ένωση τώρα μοιάζει περισσότερο με του ΝΑΤΟ γιατί δεν βλέπουμε μεγάλη διαφορά», δήλωσε ο Ρώσος διπλωμάτης.

«Η σύγκρουση έχει ήδη κλιμακωθεί, μέχρι στιγμής, δεν έχει απομείνει καθόλου χώρος για διπλωματία», παραδέχτηκε ο Πολιάνσκι και εξήγησε: «Η έλλειψη εποικοδομητικού διαλόγου, η αδυναμία του Κιέβου να τηρήσει τις υποσχέσεις του και οι δυτικές προσπάθειες για παράταση των εχθροπραξιών, συμβάλλουν σε μια τέτοια κατάσταση».

«Σε αυτό το σημείο, ειλικρινά, δεν βλέπω διπλωματικές δυνατότητες δεδομένης της θέσης της Ουκρανίας, δεδομένης της τροφοδότησης αυτής της σύγκρουσης από τη Δύση. Ως διπλωμάτης, πρέπει να αναγνωρίσω ότι δεν υπάρχει τρόπος για διπλωματία αυτή τη στιγμή», είπε ο Ρώσος και αρνήθηκε να κάνει εκτίμηση για το πόσο θα μπορούσε να διαρκέσει η σύγκρουση: «Δεν έχω κρυστάλλινη σφαίρα για να προβλέψω τέτοια πράγματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επεσήμανε ωστόσο: «Εάν προσπαθήσουν (σ.σ. οι δυτικές χώρες) να σταματήσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, φυσικά μπορεί να παραταθεί για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά δεν θα άλλαζε ολόκληρο τον ρυθμό της σύγκρουσης, δεν θα εμπόδιζε τη Ρωσία να φτάσει στους στόχους της».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...