Η τουρκική αεροπορία αρνείται να συμμετάσχει στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ

 ΑΓΚΥΡΑ, 30 Απριλίου - RIA Novosti. 

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία αρνήθηκε να λάβει μέρος στις ασκήσεις του NATO Tiger Meet στην Ελλάδα λόγω διαφωνιών με την Αθήνα, γράφει η εφημερίδα Sabah.

«Πριν από κάθε άσκηση, η χώρα υποδοχής προετοιμάζει μια τεχνική συμφωνία για τη διεξαγωγή

εκδηλώσεων. Διαπιστώνεται ότι η Ελλάδα, η οποία ετοίμασε τους τεχνικούς κανονισμούς του τρέχοντος έτους, έκανε προσθήκες στο εν λόγω έγγραφο με μια προσέγγιση κατά της Τουρκίας, με στόχο τις διαφωνίες μεταξύ των δύο χωρών », είπαν οι δημοσιογράφοι.

Η Άγκυρα θεώρησε τη συμπεριφορά των ελληνικών αρχών ως χειραγώγηση.

Υποτίθεται ότι τουρκικά μαχητικά F-16 Fighting Falcon θα χρησιμοποιηθούν σε ελιγμούς στην αεροπορική βάση του Αράξου στη δυτική Ελλάδα από τις 9 έως τις 22 Μαΐου. Η Αθήνα ανέφερε ότι το κύριο αρχηγείο της τοπικής αεροπορίας ακύρωσε την πρόσκληση «λόγω των συνεχών παραβιάσεων των ελληνικών αεροπορικών συνόρων από τουρκικά μαχητικά και της πτήσης πάνω από τα ελληνικά νησιά».

Αθήνα και Άγκυρα προσπαθούν να βελτιώσουν μια δύσκολη σχέση. Το καλοκαίρι του 2020 τα κράτη βρέθηκαν στα πρόθυρα ένοπλης σύγκρουσης τρεις φορές και πραγματοποιήθηκε γενική κινητοποίηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο λόγος ήταν ότι η Τουρκία ξεκίνησε σεισμικές έρευνες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, την οποία η Ελλάδα θεωρεί αποκλειστική οικονομική της ζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...