Ουκρανία: Μεγάλο πλήγμα σε φορτίο δυτικών όπλων από τις ρωσικές δυνάμεις (video)

 Την καταστροφή ενός μεγάλου φορτίου δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού στη βορειοδυτική Ουκρανία το οποίο προοριζόταν για ενίσχυση των ουκρανικών δυνάμεων, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν το φορτίο χρησιμοποιώντας πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

«Πύραυλοι Kalibr υψηλής ακρίβειας και μεγάλου βεληνεκούς από θαλάσσια βάση κατέστρεψαν κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Μαλιν στην περιοχή Ζιτομιρ μια μεγάλη παρτίδα όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Το υπουργείο ανέφερε ότι τα όπλα προορίζονταν για τις ουκρανικές δυνάμεις στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς, μια ρωσόφωνη περιοχή που ελέγχεται εν μέρει από αυτονομιστές φιλορώσους από το 2014 και τώρα είναι θέατρο των πιο σκληρών μαχών στην Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τη Βρετανία η Ρωσία είναι πιθανό να έχει έλλειψη κατάλληλων αναγνωριστικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV), που έχει προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει προκειμένου να αναγνωρίσει στόχους που πλήττουν στη συνέχεια τα μαχητικά αεροσκάφη ή το πυροβολικό.

Η Ρωσία είναι πιθανό να έχει έλλειψη κατάλληλων αναγνωριστικών UAV, η οποία επιδεινώνεται από περιορισμούς στην εγχώρια κατασκευαστική ικανότητά της που οφείλονται στις κυρώσεις, ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Αν η Ρωσία συνεχίσει να χάνει UAV με τον τρέχοντα ρυθμό, οι υπηρεσίες πληροφοριών των ρωσικών δυνάμεων, η ικανότητα αναγνωριστικής επιτήρησης θα επιδεινωθεί περαιτέρω επηρεάζοντας αρνητικά την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα, ανέφερε η Βρετανία σε ένα τακτικό ενημερωτικό δελτίο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...